Güzeloğlu'dan çifte kutlama!

İl Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, bin aydan daha hayırlı olduğu ifade edilen ve bugün idrak edilecek olan "Kadir Gecesi" ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle kutlama mesajları yayınladı.

Haberler 19.05.2020 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, bin aydan daha hayrl olduu ifade edilen ve bugün idrak edilecek olan Kadir Gecesi ile 19 Mays Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayram nedeniyle kutlama mesajlar yaynlad. Kadir Gecesi ve 19 Maysn ayn güne denk gelmesi nedeniyle ayr ayr mesajlar yaymlayan Vali Güzelolu, mesajlarnda u vurgular yapt.

KADIR GECES MESAJI

Güzelolu, Kadir Gecesine ilikin mesajnda öyle dedi; Mübarek Ramazan aynn en özel gecesi, rabbimizin bin aydan hayrl olduunu buyurduu kutsal kitabmz Kuran- Kerimin nazil olduu, Kadir Gecesine erimenin mutluluunu yayoruz.

Kadir gecesi, Kuran- Kerimin indirilmeye baland, sema kaplarnn açld, kulun Rabbine yakn olduu, dua ve tövbelerin kabul edildii biz inanlara bin aylk bir hayr kazanma frsatnn verildii mübarek bir gecedir. Kalplerin arnmas, gönül dünyamzn aydnlanmas, manevi huzurun artmas için esiz bir imkn sunan Kadir Gecemizi tebrik ediyorum. Bu mübarek gecenin Diyarbakrl hemehrilerim bata olmak üzere slam alemine ve tüm insanla salk, huzur ve hayrlar getirmesini Cenab- Allahtan niyaz ediyorum

19 MAYIS KUTLAMASI

Güzelolu Tarihi boyunca hür yaam milletimize vurulmak istenen esaret zincirlerinin parçaland, umutlarmz canlandran, kaderimizi deitiren ve yolumuzu aydnlatan tarihi bir adm olan 19 Mays, Türk Milletinin tüm yokluklar ve imknszlklar içerisinde, tükenmeyen gücünü, kudretini tüm dünyaya ispatlad, gür sesi ile bamszl haykrd önemli bir gündür.

Gazi Mustafa Kemal Atatürkün 19 Mays 1919da Samsundan balatt bamszlk hareketi, milletimizin azim ve kararll ile birleerek, kadn erkei, genci yals milletin bütün fertlerinin, vatann bütünlüü ve istiklali uruna omuz omuza vererek mücadele ettii, bamszlmzn en önemli dönüm noktas ve tarihte eine az rastlanr bir destann yazld Kurtulu Savann, Cumhuriyetin ilan ile Türkiye Cumhuriyetinin tarih sahnesinde güçlü bir biçimde yerini almasnn yolunu açmtr.

BÜYÜK FEDAKARLIK

Bütün olumsuz artlara ramen, binlerce ehit vererek, büyük skntlar ve yokluklar içerisinde, büyük fedakrlklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, geleceimizin teminat olan, gençlerimize emanet edilmi ve bu önemli tarihte bir bayram olarak yine gençlere armaan edilmitir. Bu deerli emaneti yaatmak ve sonsuza kadar korumaksa gençlerimizin balca görevi ve en önemli sorumluluudur.

Türkiye Cumhuriyeti bugün tarihinden ald güçle gelecee daha güvenle bakan, Devleti ve Milleti her zamankinden daha kudretli, umutlar ve hedefleri olan bölgesel ve küresel ölçekte iddiasyla, kararl ve emin admlarla gelecee yürüyen büyük bir ülkedir.

Bu duygu ve düüncelerle, bata Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtulu Sava kahramanlarn, ehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve ükranla anyor, sevgili gençlerimizin ve tüm vatandalarmzn 19 Mays Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramn tebrik ediyorum

Ana Sayfaya Git