Hadisler eşliğinde ikram

Mardin’de ilk ve ortaokul öğrencileri, paylaşmanın önemini anlamak ve anlatmak için hadisler eşliğinde çeşitli ikramlarda bulundu.

Haberler 10.12.2019 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lim Yayma Cemiyeti Mardin ubesi bünyesinde faaliyet gösteren Marifet Okulu, eitim faaliyetlerine devam ediyor. Marifet Okulu örencileri, paylamann önemini anlamak ve anlatmak için Artuklu ilçesindeki 15 Temmuz Meydannda hadisler eliinde çeitli ikramlarda bulundu.

Farkndalk oluturmak adna Hadis Cennetin Pusulasdr, Sünnet Dinin En Güzel Uygulamasdr gibi sloganlar ile hazrladklar hadisi erifleri datan örenciler, ayrca badem ekeri ve kahve ikramnda bulundular.

Marifet Okulu Sorumlusu Enes Güne, yapt açklamada, cemiyet olarak amaçlarnn Mardinin en temel ihtiyac olan milli ve manevi deerlerine bal, kaliteli bir eitimle donatlm, ilim ve irfan sahibi yeni nesiller yetitirmek olduunu söyledi.

HADSLER ELNDE KRAM

Gelecee en büyük yatrm gençlerin eitimi ve yetitirilmesi olarak gördüklerini ve bu minvalde çalmalarn sürdürdüklerini belirten Güne, unlar söyledi:

11-14 ya arasndaki gençlere yönelik 9 -12 kiilik gruplar halinde, rehberler eliinde sürdürülen ve iki yl devam eden eitim program ile gençlerimizin ahsiyet geliimini desteklemek, kiisel sosyal ve manevi geliimlerine destek olmak amaçlanmaktadr. Program gençlerin yaparak, yaayarak ve keyifli bir ekilde örenmesini esas almaktadr. Gençlerimize Kuran- Kerim, ilmihal, deerler eitimi, adab muaeret dersleri, oku-yorum, izi-yorum ve el sanatlar gibi dersler verilmektedir. Amacmz, gençlerimizin ahlaki, sosyal ve kültürel geliimine katkda bulunmak, gençlere ahlak ve ilmihal alanlarnda temel dini bilgileri hatrlatmak, kiiye duygu ve düüncelerini ifade edebilme kabiliyeti kazandrmaktr

Ana Sayfaya Git