Görüş Bildir

Hadisler eşliğinde ikram

Mardin’de ilk ve ortaokul öğrencileri, paylaşmanın önemini anlamak ve anlatmak için hadisler eşliğinde çeşitli ikramlarda bulundu.

Hadisler eşliğinde ikram

İlim Yayma Cemiyeti Mardin Şubesi bünyesinde faaliyet gösteren Marifet Okulu, eğitim faaliyetlerine devam ediyor. Marifet Okulu öğrencileri, paylaşmanın önemini anlamak ve anlatmak için Artuklu ilçesindeki 15 Temmuz Meydanı’nda hadisler eşliğinde çeşitli ikramlarda bulundu.

 Farkındalık oluşturmak adına “Hadis Cennetin Pusulasıdır”, “Sünnet Dinin En Güzel Uygulamasıdır” gibi sloganlar ile hazırladıkları hadisi şerifleri dağıtan öğrenciler, ayrıca badem şekeri ve kahve ikramında bulundular.

Marifet Okulu Sorumlusu Enes Güneş, yaptığı açıklamada, cemiyet olarak amaçlarının Mardin'in en temel ihtiyacı olan milli ve manevi değerlerine bağlı, kaliteli bir eğitimle donatılmış, ilim ve irfan sahibi yeni nesiller yetiştirmek olduğunu söyledi.

HADİSLER EŞLİĞİNDE İKRAM

Geleceğe en büyük yatırımı gençlerin eğitimi ve yetiştirilmesi olarak gördüklerini ve bu minvalde çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Güneş, şunları söyledi:

“11-14 yaş arasındaki gençlere yönelik 9 -12 kişilik gruplar halinde, rehberler eşliğinde sürdürülen ve iki yıl devam eden eğitim programı ile gençlerimizin şahsiyet gelişimini desteklemek, kişisel sosyal ve manevi gelişimlerine destek olmak amaçlanmaktadır. Program gençlerin yaparak, yaşayarak ve keyifli bir şekilde öğrenmesini esas almaktadır. Gençlerimize Kur’an-ı Kerim, ilmihal, değerler eğitimi, adabı muaşeret dersleri, oku-yorum, izi-yorum ve el sanatları gibi dersler verilmektedir. Amacımız, gençlerimizin ahlaki, sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunmak, gençlere ahlak ve ilmihal alanlarında temel dini bilgileri hatırlatmak, kişiye duygu ve düşüncelerini ifade edebilme kabiliyeti kazandırmaktır

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi