Hakkari'de "özel güvenlik bölgesi" uygulaması

Kent merkezi ile 3 ilçede bazı alanlar, 15 gün süreyle "özel güvenlik bölgesi" ilan edildi

Haberler 23.07.2018 - 10:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkari merkez ile çukurca, emdinli ve Yüksekova ilçelerindeki baz bölgeler, 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edildi.

Valilikten yaplan açklamada, il snrlarnda faaliyet gösteren bölücü terör örgütü PKK ve dier terör örgütlerinin, son zamanlarda yaptklar terör ve yldrma eylemlerinin, kentin sosyal ve ekonomik gelimesini olumsuz etkiledii bildirildi.

Saldrlar neticesinde vatandalarn ekonomik ve sosyal faaliyetlerini yürütmek ve seyahat etme haklarn kullanmaktan mahrum kaldklar belirtilen açklamada, u ifadelere yer verildi:

ÖZEL GÜVENLK BÖLGES

Günlük hayatlar olumsuz etkilenen vatandalarmz büyük maduriyet yaamaktadr. Valilik makammz, öncelikle vatandalarmzn can ve mal güvenliinin salanmas, mevcut huzur ve güven ortamnn devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldrdan korunmas maksadyla, bölgesinde emniyet ve asayii temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadr.

Tedbirler kapsamnda Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanununun ilgili maddesi gereince, kent merkezi ile çukurca, emdinli ve Yüksekova ilçeleri snrndaki 30 bölgenin, yarn saat 00.01den 6 Austos günü saat 23.59a kadar özel güvenlik bölgesi ilan edildii kaydedilen açklamada, vatandalarn belirtilen bölgelere izinsiz girmesinin yasakland vurguland.

Özel güvenlik bölgesi ilan edilen alanlara ilikin detayl bilgiye Valiliin internet sitesinden ulalabilecek.

Ana Sayfaya Git