Hakkari'de sıradışı düğün

HAKKARİ'nin 2 bin 800 rakımlı Merga Miran Yaylası, ilginç bir düğüne evsahipliği yaptı. Türkücü Aydın Aydın'ın organizasyonuyla 'Akkoyun' ile 'Karakoçun' düğünü yapıldı. Kadınların yöresel kıyafetler, Türkücü Aydın'ın ise siyah smokin giydiği düğünde 'Akkoyun'a gelinlik giydirildi.

Haberler 14.07.2018 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sra d klip ve arklarla gündeme gelen ve 4 yl önce çevre temizliine dikkat çekmek için 15 Temmuz ehitler Köprüsüne çkarak burada besledii PtPet arksn söyleyen, tasarlad kyafetiyle ilgi çeken Türkücü Aydn Aydn, bu kez de hayvan haklarna dikkat çekmek için ilginç bir etkinlie imza att. Akkoyun ve karakoç için düün yapld. Etkinlik için günler öncesinden hazrlk yapld. Etkinlik yeri olarak da 2 bin 800 rakml Doanyurt köyüne bal Merga Miran yaylas seçildi. Bölgenin geleneklerine göre yaplan düün için tüm detaylar da düünüldü. Kadnlar yöresel kyafetleriyle, Türkücü Aydn ise papyonlu siyah smokini ile düüne katld. Düün balamadan önce koyunlarn arasna giren Aydn, davul çalarak herkesi düününe davet etti.

SIRADII DÜÜN

Yaplan bu ilann ardndan bölgenin geleneklerine uygun ekilde giyinen kadnlar, gelinlik giydirilmi akkoyunu, erkekler ise damat olan karakoçu düün yerine getirdi. Bu srada kna arks çalnd. Duvak balanan akkoyuna kna yakldktan sonra da davul zurna çalnp halay çekildi. Koç v ekoyun için tak töreni bile düzenlendi. Akkoyun ve karakoça davetliler tarafndan çngrakl zil, çeitli otlar ve bir tepsi arpa hediye edildi. Ancak bu srada istenmeyen bir durum da yaand. Akkoyun, sklp kaçnca bir süre peinden kouldu. Yakalanamaynca karakoç da serbest brakld.

Türkücü Aydn, son zamanlarda hayvanlarn iddete maruz kaldn, hayvanseverler olarak da böyle bir etkinlik yapmaya karar verdiini söyledi.

Ana Sayfaya Git