Hakkari'ye kış sporları için 10,5 milyon liralık yatırım

DAKA tarafından hazırlanan ve 10,5 milyon liraya mal olması beklenen "Hakkari Kış Sporları Kapasite Geliştirme Projesi" ile kentteki kış sporları merkezinin alanı genişletilerek daha donanımlı hale getirilecek

Haberler 07.01.2018 - 12:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Van, Mu, Bitlis ve Hakkari illerini kapsayan TRB-2 Bölgesine hizmet veren Dou Anadolu Kalknma Ajansnca (DAKA) uygulanacak ve yaklak 10,5 milyon liraya mal olmas beklenen proje ile kentteki k sporlar merkezinin alan geniletilerek daha donanml hale getirilecek.

Valilik toplant salonunda Hakkari K Sporlar Kapasite Gelitirme Projesinin tantm için düzenlenen toplantda konuan Vali Cüneyit Orhan Toprak, projenin hayata geçirilmesinden duyduu mutluluu dile getirdi.

Hakkaride gençler, sporcular ve halkn kullanmna sunmay hayal ettikleri bir tesisin balangç aamasnda olduklarn anlatan Toprak, öyle devam etti:

KI SPORLARINA YATIRIM

u anda tantmn yaptmz tesis hem bizlerin hem Hakkarinin hem spor ve kayak camiasnn her yönüyle çok daha fazla övünebilecei büyüklükte bir tesis. u anda 135 metre kot farknn olduu teleski hat uzunluunun 600 metre, pist uzunluunun da yaklak 700-800 metre diyebileceimiz bir tesisimiz var. Bu da yllardr hizmet veriyor. Yapanlara teekkür ediyorum. Fakat bu yeni yapacamz tesis kot fark 500 metre. Sadece Türkiyede deil Avrupa ve dünyada da ciddi kabul edilen, dünya ampiyonalar için sporcu arkadalarmz bilir, 300-350 metre istenir. Biz 500 metrelik bir kot fark olan ivekür Tepesinin zirvesine kadar olan 3 bin metreye çkaryoruz.

Kayak merkezinin 2 bin 500 rakmda olduunu belirten Toprak, u andaki teleskinin gitti yer 2 bin 630 metreye kadar. Halbuki bu dört oturakl telesiyejimiz ile biz sporcular ve kayakseverleri 3 bin metreye çkaryoruz. 500 metrelik bir kot fak douyor. O dan da bütün yamaçlarn pist olarak kullandmz zaman herhalde 20-30 kilometre civarnda kayakçlarmzn ve kayakseverlerin kullanabilecei bir pist alan ortaya çkyor. dedi.

Toprak, DAKAnn projeye 8 milyonun üzerinde bir katk saladn ifade etti. Valilikin de Özel dare olarak 2,5 milyon lira civarnda katk salayacan aktaran Toprak, limize, telesiyej, sedyeli kar motosikleti alm, kar üstü pist hazrlama arac alm, giri kaps, turnike sistemi, aydnlatma, kamera sistemi, güvenlik ve danma bürolarnn tamamlanmas ve tesis kapasitesinin artrlmas gibi muhteem bir projeye u an imza atyoruz. deerlendirmesini yapt.

Projenin ihalesinin 10 gün içinde balayabileceini anlatan Toprak, Mart, nisan aynda kazmay vurup, direkleri dikmeye balayp, inallah gelecek sene sonbahara kadar bu ii tamamlamak, kn bütün sporcu ve kayakseverlerimizin hizmetine sunmay istiyoruz. diye konutu.

Toprak, desteklerinden dolay hükümete, Kalknma Bakan Lütfü Elvana, Babakan Badanman Adnan nança, DAKA Genel Sekreteri Halil brahim Güray ve DAKA Yönetim Kurulu üyeleri ile emei geçenlere teekkür etti.

DAKA Genel Sekreteri Güray da Proje uygulaycs kurum Hakkari l Özel daresi, iletmecisi Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüü, itirakçileri de Kültür ve Turizm l Müdürlüü, Hakkari Kayak Antrenörleri Gençlik ve Spor, Hakkari Emek Spor, Hakkari Doa Sporlar Gençlik ve Spor kulüpleridir. Kuruluumuzdan itibaren en yüksek hibeli projemizdir. Bunu oldukça önemsiyoruz. diye konutu.

Konumalarn ardndan Vali Toprak ve Güray, 10,5 milyon liraya mal olmas beklenen projenin protokolünü imzalad.

Toprak, daha sonra Merga Bütan Kayak Merkezine geçerek incelemelerde bulundu ve vatandalarla kayak yapt.

Ana Sayfaya Git