Hakurk'a bindirme

Irak'ın kuzeyi Avaşin-Basyan ve Metina bölgelerine düzenlenen hava harekâtında PKK'ya ait hedeflerin vurulurken, Pençe harekatında Hakurk bölgesinde 4 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi.

Haberler 31.05.2019 - 11:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetlerinin Irakn kuzeyindeki Hakurk bölgesinde PKKllara yönelik balatt Pençe Harektnda 4 örgüt üyesi daha etkisiz hale getirildi. Böylece harektn balangcndan itibaren etkisiz hale getirilenlerin says 19 oldu. Milli Savunma Bakanl, Irakn kuzeyi Avain-Basyan ve Metina bölgelerine düzenlenen hava harektnda PKKya ait hedeflerin vurulduunu açklad.

PENçE HAREKATI

Türk Silahl Kuvvetlerinin Irakn kuzeyindeki Hakurk bölgesinde PKKllarn etkisiz hale getirmek amacyla 27 Mays tarihinde balatt Pençe Harekt sürüyor. Ate destek vastalar ve sava uçaklarnca yaplan atlarla örgüt üyelerince kullanlan maara, snak, barnak ve mühimmat depolar tam isabetle vuruldu.

HUKRK BÖLGES

Özel eitimli komandolarn da katld harektta 4 örgüt üyesi daha etkisiz hale getirildi. Milli Savunma Bakanl, devam eden harektta etkisiz hale getirilerin saysnn 19a ulatn duyurdu. Ayrca, ATAK taarruz helikopterinin yapt atlarla PKKllarn bir doçka mevziini imha ettii açkland.

AVAN, BASYAN

Buarada, Milli Savunma Bakanlnn Twitter hesabndan yaplan açklamada, Pençe Harekt kapsamnda yürütülen operasyonla koordineli olarak Avain-Basyan ve Metina bölgelerine düzenlenen hava harektlar neticesinde, PKK bölücü terör örgütü tarafndan silah mevzi, barnak, snak ve mühimmat deposu olarak kullanlan hedefler vuruldu denildi.

SIINAK VE MEVZLER

Yerli üretim ATAK taarruz helikopterleri, bugün Hakkarinin Derecik ilçesinin karsnda yer alan zirveleri karla kapl dalarda, teröristlerce kullanlan snak ve mevziler ate altna ald. Güvenlik kaynaklar, teröristlerce kullanlan baz maara, snak, barnak ve mühimmat deposunun tam isabetle vurularak imha edildiini belirtti.

ZAP BÖLGESNE HAVA HAREKATI

Milli Savunma Bakanlndan yaplan yazl açklamada, Düzenlenen hava harekat neticesinde, PKK bölücü terör örgütü tarafndan silah mevzi, barnak, snak ve mühimmat deposu olarak kullanlan hedefler vuruldu denildi.

Ana Sayfaya Git