Halep için elbirliği şart

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin, "(Suriye'deki iç savaş) Biz bu savaşın altı yıldır sürmesinin barış tesis edilemediği için değil, edilmediği için olduğuna inanıyoruz." dedi.

Haberler 15.12.2016 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dernein il binasnda açklamada bulunan Ergin, Suriyedeki iç savan altnc ylna girdiini anmsatarak, yaanan çatmalarda mabetlerin, meskenlerin, i yerlerinin, okul ve hastanelerin yerle bir olduunu söyledi.

Ergin, ehirlerin alt yaplarnn çöktüünü, tarihin izlerinin silindii ve ehirlerin tannamaz hale geldiini ifade ederek, dier taraftan milyonlarca insann evini, yurdunu terk etmek zorunda kaldn dile getirdi.

- Halepdeki sivillerin durumu

Halepte çatmalarn yaand her bölgede olduu gibi yine madur olan sivillerdir, çocuklardr. Biz bu savan alt yldr sürmesinin bar tesis edilemedii için deil, edilmedii için olduuna inanyoruz. çünkü ortada Suriyeyi mümkün mertebe insanszlatrma, Suriye halkn birbirine düürme ve Suriyeyi parçalama gibi bir proje var. ifadelerini kullanan Ergin, Irakn Saddam Hüseyinden, Libyann Kaddafiden kurtarlmas için deil, parçalanmas için igal edildiini Suriyede ise olup bitenin bölme ve parçalama senaryosunun iletilmesi olduunu belirtti.

Ergin sözlerini öyle sürdürdü:

Siyonizm 5 bin 700 yllk planndan üç be günde vazgeçmez, vazgeçmeyecektir. Irakn parçalanmas, Suriyenin parçalanmas kime yaramaktadr? 15 Temmuz kalkmasnn arkasndaki üst akl kimdir? Olup biteni görelim. Bir yanltan baka yanla savrulmayalm. Niçin dünyann süper güçleri bu sava durduramyor? Suriyede bu savaan gruplar silah nereden, nasl buluyor? PYDyi, PKKy, DEA, dier silahl gruplar kim destekliyor?

Musulda yaklak 1 milyon insann günlerdir susuz olduunu ve beraberinde etnik, mezhepsel çatmalarn sürdüüne dikkati çeken Ergin, Budist Myammar yönetiminin Arakanl Müslümanlara kar sürdürdüü soykrm devam etmekte. Aç açk brakma, tecavüz, taciz, her türlü ikence ve tecrit politikalar ve cinayet tüm dünyann gözü önünde gerçeklemektedir. Bu süreçte yaplmas gereken, slam ülkelerinin yöneticilerinin birlikteliinin tesis edilmesidir. dedi.

Ana Sayfaya Git