Hani'de telin mitingi

Hani ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Platformu ile Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu öncülüğünde, vatandaşların katılımıyla düzenlenen miting ve yürüyüşle, terör örgütü PKK'nın saldırıları protesto edildi.

Haberler 04.03.2017 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK ve hain saldrlar Diyarbakrn Hani ilçesinde miting ve yürüyüle protesto edildi.

15 Temmuz Demokrasi ehitleri, Gazileri ve Terör Madurlar Platformu ile Anadolu Güvenlik Korucular ve ehit Aileleri Konfederasyonu öncülüünde, vatandalarn katlmyla düzenlenen Teröre Lanet ehide Sayg mitinginde Türk bayraklar ile gerçekletirilen yürüyüle PKKnn saldrlar knand.

Cuma namaznn ardndan ilçedeki Ulu Cami önünde bir araya gelen vatandalar, Hükümet Konana kadar ellerinde Türk bayraklaryla yürüdü. Yüz metre uzunluunda Türk bayra ile yürüyü yapan vatandalar sk sk tekbir getirdi, ehitler ölmez, vatan bölünmez, Kahrolsun PKK, Ya Allah Bismillah Allah-ü Ekber, ehitler ölmez vatan bölünmez, Kahrolsun FETÖ, kahrolsun PKK, i birlikçi HDP sloganlar att.

Hükümet Kona önünde, Kuran Kerim tilaveti ile balayan mitingde, terör saldrlarnda ehit olan güvenlik güçleri ve siviller için sayg duruunda bulunuldu, stiklal Mar okundu.

Anadolu Güvenlik Korucular ve ehit Aileleri Konfederasyonu Bakan Ziya Sözen, mitingde yapt konumada, Türkiyenin zor bir süreçten geçtiini ifade ederek, PKK, FETÖ, DEAn baz d güçlerle Türkiyeye diz çöktürmeye çaltn belirtti.

- Kürt halknn dümansnz

Kürt ve Zazalar olarak PKK ve arkasndaki siyasi uzantlar bir kez daha Diyarbakrdan knadklarn ifade eden Sözen, öyle dedi:

çanakkalede ve Sarkamta atalarmzn önünde diz çöken hainler 35 yldr sözde Kürt ve Zaza halknn hakkn savunuyoruz diye emperyalist güçlere taeronluk etmektedirler. PKK terör örgütü ve arkasndaki siyasi uzantlara Diyarbakrdan bir kez daha sesleniyoruz, Sizler asla Kürt deilsiniz, Müslüman deilsiniz. Sizler marksist, ateist, leninist bir düüncenin ürünüsünüz. ehirlerimizi, ilçelerimizi, köylerimizi, camilerimizi, okullarmz yaktnz, hizmeti engellediniz, doktorlar, hakim ve savclar, polisleri, askerleri, güvenlik korucularn ehit ettiniz. Yetmedi ismi konulmam kundaktaki bebeklerimizi katlettiniz. Bunu da, Kürt halknn hakkn savunuyoruz. diye yaptnz. Siz Kürt halknn dümansnz.

Sözen, bölge halknn PKKya inanmad gibi örgütü düman olarak da gördüü için Diyarbakr, rnak, Mardin, Van, Bingöl ve Hakkaride tpk 15 Temmuzda olduu gibi sokaklara dökülüp lanet yadrdn aktararak, unlar belirtti:

Buradan Kandile ve HDPye sesleniyorum, 6-7 Ekim olaylarnda insanlar sokaklara döküp Kürt-Türk çatmas çkarmak isteyenlere sesleniyorum, yeter artk, düün yakamzdan. Kanl ellerinizi üzerimizden çekin. çünkü biz sizin gerçek yüzünüzü gördük. 15 Temmuzda PKK ile FETÖ bir oldular. Peygamber ocana szan hain generaller, PKKnn üzerine yamalar gereken bombalar vatandamzn üzerine yadrdlar.

- Halk oylamas

Diyarbakr halknn terör örgütlerine hakkettii dersi bugün olduu gibi yarn da vermeye hazr olduuna iaret eden Sözen, günün birlik ve kardelik günü olduunu vurgulad.

Ülkeye sahip çklmas gerektiini dile getiren Sözen, 6-8 Ekim olaylarnda, 15 Temmuzda halkn hep beraber yaanan ihanetlere, Dur dediini hatrlatt.

Halk oylamasna deinen Sözen, Dousuyla, batsyla, Türküyle, Kürtüyle, Zazasyla, çerkeziyle hep beraber 16 Nisanda, Evet diyeceiz. diye konutu.

Sözen, yamurlu havaya ramen toplanan vatandalara teekkür ederek, 16 Nisanda bu dersi alamayanlara ders vereceiz. Amerikaya, dün Almanyada Adalet Bakanmzn konumasna izin vermeyen Almanlara, FETÖcüleri barndran Yunanistana, ülkelerinde PKK terör örgütünün propaganda yapmasna izin veren Avrupa Birlii ülkelerine ders vereceiz. Allah, birliimizi, beraberliimizi ve kardeliimizi bozmasn. Allah ehitlerimizin canlarn ve kanlarn vererek bize emanet ettii bu ay yldzl bayramzn sonsuza kadar dalgalanmasn nasip etsin. sözlerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git