Hani'de telin mitingi

Hani ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Platformu ile Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu öncülüğünde, vatandaşların katılımıyla düzenlenen miting ve yürüyüşle, terör örgütü PKK'nın saldırıları protesto edildi.

Hani'de telin mitingi

PKK ve hain saldırıları Diyarbakır'ın Hani ilçesinde miting ve yürüyüşle protesto edildi.

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Platformu ile Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu öncülüğünde, vatandaşların katılımıyla düzenlenen "Teröre Lanet Şehide Saygı" mitinginde Türk bayrakları ile gerçekleştirilen yürüyüşle PKK'nın saldırıları kınandı.

Cuma namazının ardından ilçedeki Ulu Cami önünde bir araya gelen vatandaşlar, Hükümet Konağı'na kadar ellerinde Türk bayraklarıyla yürüdü. Yüz metre uzunluğunda Türk bayrağı ile yürüyüş yapan vatandaşlar sık sık tekbir getirdi, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK", “Ya Allah Bismillah Allah-ü Ekber”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, "Kahrolsun FETÖ, kahrolsun PKK, iş birlikçi HDP” sloganları attı.

Hükümet Konağı önünde, Kuran'ı Kerim tilaveti ile başlayan mitingde, terör saldırılarında şehit olan güvenlik güçleri ve siviller için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini ifade ederek, PKK, FETÖ, DEAŞ'ın bazı dış güçlerle Türkiye’ye diz çöktürmeye çalıştığını belirtti.

- "Kürt halkının düşmanısınız"

Kürt ve Zazalar olarak PKK ve arkasındaki siyasi uzantıları bir kez daha Diyarbakır’dan kınadıklarını ifade eden Sözen, şöyle dedi:

"Çanakkale’de ve Sarıkamış’ta atalarımızın önünde diz çöken hainler 35 yıldır sözde Kürt ve Zaza halkının hakkını savunuyoruz diye emperyalist güçlere taşeronluk etmektedirler. PKK terör örgütü ve arkasındaki siyasi uzantılara Diyarbakır’dan bir  kez daha sesleniyoruz, Sizler asla Kürt değilsiniz, Müslüman değilsiniz. Sizler marksist, ateist, leninist bir düşüncenin ürünüsünüz. Şehirlerimizi, ilçelerimizi, köylerimizi, camilerimizi, okullarımızı yaktınız, hizmeti engellediniz, doktorları, hakim ve savcıları, polisleri, askerleri, güvenlik korucularını şehit ettiniz. Yetmedi ismi konulmamış kundaktaki bebeklerimizi katlettiniz. Bunu da, 'Kürt halkının hakkını savunuyoruz.' diye yaptınız. Siz Kürt halkının düşmanısınız."

Sözen, bölge halkının PKK’ya inanmadığı gibi örgütü düşman olarak da gördüğü için Diyarbakır, Şırnak, Mardin, Van, Bingöl ve Hakkari’de tıpkı 15 Temmuz’da olduğu gibi sokaklara dökülüp lanet yağdırdığını aktararak, şunları belirtti:

"Buradan Kandil'e ve HDP’ye sesleniyorum, 6-7 Ekim olaylarında insanları sokaklara döküp Kürt-Türk çatışması çıkarmak isteyenlere sesleniyorum, yeter artık, düşün yakamızdan. Kanlı ellerinizi üzerimizden çekin. Çünkü biz sizin gerçek yüzünüzü gördük. 15 Temmuz’da PKK ile FETÖ bir oldular. Peygamber ocağına sızan hain generaller, PKK’nın üzerine yağmaları gereken bombaları vatandaşımızın üzerine yağdırdılar."

- Halk oylaması

Diyarbakır halkının terör örgütlerine hakkettiği dersi bugün olduğu gibi yarın da vermeye hazır olduğuna işaret eden Sözen, günün birlik ve kardeşlik günü olduğunu vurguladı.

Ülkeye sahip çıkılması gerektiğini dile getiren Sözen, 6-8 Ekim olaylarında, 15 Temmuz'da halkın hep beraber yaşanan ihanetlere, "Dur" dediğini hatırlattı.

Halk oylamasına değinen Sözen, "Doğusuyla, batısıyla, Türk'üyle, Kürt'üyle, Zaza'sıyla, Çerkez'iyle hep beraber 16 Nisan’da, 'Evet' diyeceğiz." diye konuştu.

Sözen, yağmurlu havaya rağmen toplanan vatandaşlara teşekkür ederek, "16 Nisan’da bu dersi alamayanlara ders vereceğiz. Amerika'ya, dün Almanya’da Adalet Bakanımızın konuşmasına izin vermeyen Almanlara, FETÖ’cüleri barındıran Yunanistan'a, ülkelerinde PKK terör örgütünün propaganda yapmasına izin veren Avrupa Birliği ülkelerine ders vereceğiz. Allah, birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi bozmasın. Allah şehitlerimizin canlarını ve kanlarını vererek bize emanet ettiği bu ay yıldızlı bayrağımızın sonsuza kadar dalgalanmasını nasip etsin." sözlerine yer verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz