Hapisten kurtulamadı

Aileler şikayetçi olmadı, mahkeme istismar sanığı öğretmeni 36 yıl hapse çarptırdı.

Haberler 26.02.2018 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda bir ilkokulda ücretli öretmenlik yapan A.D., 2 Mays 2016 tarihinde kimsenin olmad bir snfta kza örencisine cinsel istismarda bulunurken yakaland. Olayn polise haber verilmesi üzerine A.D. gözaltna alnd, ardndan da tutukland.

Soruturma kapsamnda okulda ifadeleri alnan 4 çocuk, öretmenlerinin kendilerine cinsel içerikli davranlarda bulunduunu anlatt.

EKER GB GÖRDÜÜM çN BOYNUNDAN ÖPTÜM

Savclktaki ifadesinde okul müdürünün kendisini odasna çarp, cinsel istismar olay ile ilgili hakaret ettiini söyleyen A.D.,Kz örenciye ders anlatrken motive etmek için kucama aldm. Bütün hareketlerimi öretmen, anne ve baba efkati ile yaptm. 3 kz çocuu kucama alp srdm, öptüüm ve okadma dair ifadeler verilmi. Benim bu çocuklara kar ayr bir sevgim var. Özellikle birini çok seviyorum, çok güzel bir kzdr. Kendisini tevik için bazen kucama alp seviyor, okuyor ve öpüyordum. Bir defa sevgim o kadar ileri gitmiti ki: kanm kaynad. Boynundan öptüüm için, beyaz tenli olduundan boynu morard. Annesi bu durumu sorduunda kötü niyet olmadn, kendisini eker gibi gördüüm için boynundan öptüümü söyledim. Dier örencileri de öpmü olabilirim dedi.

SAVCI: UTANDIKLARI çN KISITLI ANLATIYORLAR

Hazrlanan iddianamede, üpheli A.D.nin 7 yandaki 4 örenciye kar çocuun cinsel istismar suçundan 48 yla kadar hapis cezasyla cezalandrlmas istendi. Madurlarn yalar çok küçük olduu için yaplan cinsel davranlar tam olarak alglayamad belirtilen iddianamede, çocuklarn utandklar ve çekindikleri için olaylar kstl ve ksmen anlatabildikleri kaydedildi. A.D.nin, madurlarn anlatabildikleri olaylar dnda da deiik zamanlarda birden fazla kez cinsel istismar eylemlerinde bulunduu belirtilen iddianamede, madur ve tank ifadelerinde bu konuda kanaat olutuu ifade edildi.

MAHKEMEDE SUçLAMALARI REDDETT

ddianamenin kabulünün ardndan tutuklu sank A.D.nin yarglamas Diyarbakr 1inci Ar Ceza Mahkemesinde yapld. Savunmasnda örencilere cinsel içerikli davranta bulunmadn belirten sank, Polisler bana sapk muamelesi yapt. Yöneltilen suçlamalardan sonra istifa ettim. Polisler, ifade alrken sürekli dayatmada bulundu. çocuklar velilerinin bilgisi, görgüsü kapsamnda bir baba, aabey efkatiyle öpmü olabileceimi söyledim. Bir örencinin boynunun morardndan haberim yoktu. Örencimi boynunu morartacak ekilde öpmedim. Sorgu hakimi de sapkmm gibi muamele gösterdi dedi.

çOCUKLARIN ALES KAYETç OLMADI

Durumada ifadesi alnan 3 kz çocuu, sann snfta kz çocuklarn yanandan öptüünü, kendilerini öretmen masas yanna çararak kucana oturttuunu, bundan rahatsz olduklarn söyledi. çocuklardan biri ise, öretmenin kendilerine eker verip yanaklarndan öptüünü, kötülük yapmadn ifade etti. Durumada ifadesi alnan madurlarn aileleri ise sanktan ikayetçi olmadklarn bildirdi.

SANIIN ALES, çOCUKLARIN ALELERYLE GÖRÜMÜ

Sank öretmeni snfta bir örenci ile yakalayan H.. ise tank olarak verdii ifadesinde, olay günü olunun durumunu sormak için okula gittiini belirterek, Snfn kaps kapalyd. Kapy açp, içerii girdiimizde, küçük bir kz çocuu kucandayd. Sank kzard ve panikledi. çocuu brakp bir kitapla cinsel organnn bulunduu ksm kapatt. Suçüstü yakalanm gibi hal ve tavrlar vard. Dar çktmzda camdan baktk. Sank pantolonunun fermuarn çekiyordu. Sann ailesi, madurlarn ailesi ile görümü. Bizimle görümek için arac gönderdiler, kabul etmedik dedi.

NDRMSZ 36 YIL CEZA

Kararn açklayan mahkeme, sank A.D.yi bir çocua kar iledii iddia olunan cinsel istismar eyleminden beraat ettirdi. San 3 madura kar çocuun cinsel istismar suçundan 36 yl hapis cezasna çarptran mahkeme, A.D.nin pimanlk duymay ve cezann gelecei üzerindeki etkisini dikkate alarak herhangi bir indirim de uygulamad. Sann suçlar memuriyet yetkisini kötüye kullanarak ilediini ifade eden mahkeme, A.D.nin cezalarnn infazndan sonra ilemek üzere 12 yl boyunca memuriyetten men edilmesine karar verdi.

Ana Sayfaya Git