Hasankeyfte kopan limanlar

Hasankeyf Kültür Derneği Başkanı Ahmet Akdeniz, Batman’ın Hasankeyf ilçesinde milyonlarca liraya mal olan ve şiddetli rüzgârın etkisiyle kopan 3 limana sahip çıkılmamasına tepki göstererek yetkilileri göreve davet etti.

Haberler 04.07.2020 - 11:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hasankeyfte, 20 Haziran tarihinde rüzgrn etkisiyle limanlardan biri kopmu, kopan liman ilçe sakinleri tarafndan Hasankeyf -2 Köprüsünün ayaklarna balanmt. Dier iki limanda geçtiimiz günlerde rüzgrn etkisi ile yerinden kopmutu.

Hasankeyf Kültür Dernei Bakan Ahmet Akdeniz, her bir Limann 15 milyon liraya mal olduunu hatrlatarak limanlarn yerinden kopup gitmesi hem bu proje hem de Hasankeyf halk içinde iyi olmadn belirtti.

Akdeniz, Hasankeyf ile ilgili önemli bir konuyu paylamak istiyorum. Büyük paralara mal olan limanlarmz var. Limanlarn yaplmas bizi çok sevindiriti. Fakat yaplan limanlarmzn eksikliklerinin olduunu gördük. Özellikle çelik halatlarn olmay köprülerin kopmasna neden oldu. ki limann yerinden kopup gitmesi bu proje için ve Hasankeyf halk içinde iyi olmad. Biz biliyoruz ki devletimiz, hükümetimiz gerçekten paradan kaçmyor. Peki, neden bunlar iyi yaplmyor? Evlerden, yollardan, limanlardan, çardan ikyetçiyiz. Sizin araclnzla bütün yetkililere çarda bulunuyorum. Lütfen bu ülkenin parasna sahip çkalm. Fakirin, yetimin hakknn olduu bu paralara sahip çkalm. Bu halka hizmet için gönderilen paralara neden sahip çklmyor? Buradan yetkililere sesleniyorum lütfen bir ii iin ehline verin. çarsnda bulundu.

HASANKEYFL TEPKL

lk limann Ulatrma Bakannn Hasankeyfi ziyaret ettii gün koptuunu belirten Akdeniz, Kopan ilk limanda Sayn Ulatrma Bakanmz Adil Karaismailolu gelmi olsayd, ki iyi ki gelmedi, çünkü gelseydi felaket yaanabilirdi. Fakat biz keke Bakanmz buradayken, gelip limann halini görseydi. Bu kadar m bir i çürük yaplr. u anda küçük saray yaplan dolgulara ramen su alyor. Bizim için çok üzücü bir olay. Özellikle sizin araclnz ile buradan Sayn Kültür Bakanna seslenmiyorum, lütfen gelip küçük sarayn haline bakn ve ne halde olduunu görün. Düünün yeni Hasankeyfe eski parayla bir buçuk katrilyon para harcand. Bu para ile deil bodrum, Marmaris; Kanarya adalarndan, Davostan daha güzel olmas gerekirdi. Ama maalesef yazn tozdan kn çamurdan geçilmiyor. fadeleri kulland.

LMANLAR YIKILIYOR

Yeni Hasankeyfin soranlarna da deinen Akdeniz, unlar söyledi:

Biz yaplan projenin güzel olduunu söylüyoruz. Fakat yaplan iin sahiplenilmediini görüyoruz. Hasankeyf ile ilgili yaptmz açklamalarda insanlar bizi eletiriyor. Dorudur, biz projenin güzel olduunu söylüyoruz, iin iyi olduunu söylemiyoruz. Hatta yaplan ie kar çkyor, dile getiriyoruz. Yaptm aratrmalarda, sorduum mühendislere kesinlikle limanlarn çelik halatsz olamayacan söylediler. Limanlara benin sertçe parmam kadar demir kullanmlar. Bu kadar arlktaki bir yapy, suyun altndan da suyun üstünden de koruyacaksnz. O limana insanlar gelecek. Bize, limana tekne balanmasn deniliyor. Liman yaplm tekne balansn diye, limanlar zevk için mi yapld? Kopan dier limanlara tekne bal deildi, buna ramen ufak bir rüzgrla koptu. Bugün üç limana da gittim hepsi krlm. Yazk deil mi bu ülkenin parasna halkn konutuu budur? Millet bir ekilde ülkesine sahip çkyor. Halkn da devletten beklentisi yaplan hizmete sahip çklmasdr.

Ana Sayfaya Git