Görüş Bildir

Hasankeyfte kopan limanlar

Hasankeyf Kültür Derneği Başkanı Ahmet Akdeniz, Batman’ın Hasankeyf ilçesinde milyonlarca liraya mal olan ve şiddetli rüzgârın etkisiyle kopan 3 limana sahip çıkılmamasına tepki göstererek yetkilileri göreve davet etti.

Hasankeyfte kopan limanlar

Hasankeyf’te, 20 Haziran tarihinde rüzgârın etkisiyle limanlardan biri kopmuş, kopan liman ilçe sakinleri tarafından Hasankeyf -2 Köprüsü’nün ayaklarına bağlanmıştı. Diğer iki limanda geçtiğimiz günlerde rüzgârın etkisi ile yerinden kopmuştu.

Hasankeyf Kültür Derneği Başkanı Ahmet Akdeniz, her bir Limanın 15 milyon liraya mal olduğunu hatırlatarak limanların yerinden kopup gitmesi hem bu proje hem de Hasankeyf halkı içinde iyi olmadığını belirtti.

Akdeniz, “Hasankeyf ile ilgili önemli bir konuyu paylaşmak istiyorum. Büyük paralara mal olan limanlarımız var. Limanların yapılması bizi çok sevindirişti. Fakat yapılan limanlarımızın eksikliklerinin olduğunu gördük. Özellikle çelik halatların olmayışı köprülerin kopmasına neden oldu. İki limanın yerinden kopup gitmesi bu proje için ve Hasankeyf halkı içinde iyi olmadı. Biz biliyoruz ki devletimiz, hükümetimiz gerçekten paradan kaçmıyor. Peki, neden bunlar iyi yapılmıyor? Evlerden, yollardan, limanlardan, çarşıdan şikâyetçiyiz. Sizin aracılığınızla bütün yetkililere çağrıda bulunuyorum. Lütfen bu ülkenin parasına sahip çıkalım. Fakirin, yetimin hakkının olduğu bu paralara sahip çıkalım.  Bu halka hizmet için gönderilen paralara neden sahip çıkılmıyor? Buradan yetkililere sesleniyorum lütfen bir işi işin ehline verin.” çağrısında bulundu.

HASANKEYFLİ TEPKİLİ

İlk limanın Ulaştırma Bakanının Hasankeyf’i ziyaret ettiği gün koptuğunu belirten Akdeniz, “Kopan ilk limanda Sayın Ulaştırma Bakanımız Adil Karaismailoğlu gelmiş olsaydı, ki iyi ki gelmedi, çünkü gelseydi felaket yaşanabilirdi. Fakat biz keşke Bakanımız buradayken, gelip limanın halini görseydi. Bu kadar mı bir iş çürük yapılır. Şu anda küçük saray yapılan dolgulara rağmen su alıyor. Bizim için çok üzücü bir olay. Özellikle sizin aracılığınız ile buradan Sayın Kültür Bakanına seslenmiyorum, lütfen gelip küçük sarayın haline bakın ve ne halde olduğunu görün. Düşünün yeni Hasankeyf’e eski parayla bir buçuk katrilyon para harcandı. Bu para ile değil bodrum, Marmaris; Kanarya adalarından, Davos’tan daha güzel olması gerekirdi. Ama maalesef yazın toz’dan kışın çamurdan geçilmiyor.” İfadeleri kullandı.

LİMANLAR YIKILIYOR

Yeni Hasankeyf’in soranlarına da değinen Akdeniz, şunları söyledi:

“Biz yapılan projenin güzel olduğunu söylüyoruz. Fakat yapılan işin sahiplenilmediğini görüyoruz. Hasankeyf ile ilgili yaptığımız açıklamalarda insanlar bizi eleştiriyor. Doğrudur, biz projenin güzel olduğunu söylüyoruz, işin iyi olduğunu söylemiyoruz. Hatta yapılan işe karşı çıkıyor, dile getiriyoruz. Yaptığım araştırmalarda, sorduğum mühendislere kesinlikle limanların çelik halatsız olamayacağını söylediler.  Limanlara benin sertçe parmağım kadar demir kullanmışlar. Bu kadar ağırlıktaki bir yapıyı, suyun altından da suyun üstünden de koruyacaksınız. O limana insanlar gelecek. Bize, ‘limana tekne bağlanmasın’ deniliyor. Liman yapılmış tekne bağlansın diye, limanlar zevk için mi yapıldı? Kopan diğer limanlara tekne bağlı değildi, buna rağmen ufak bir rüzgârla koptu. Bugün üç limana da gittim hepsi kırılmış. Yazık değil mi bu ülkenin parasına halkın konuştuğu budur? Millet bir şekilde ülkesine sahip çıkıyor. Halkın da devletten beklentisi yapılan hizmete sahip çıkılmasıdır.”

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi