Hasret bitsin!

Annelerin "evlatlarımızı istiyoruz" eylemine katılık artarken, yükselen ses; "hasret bitsin" oldu.

Haberler 27.09.2019 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK tarafndan kaçrldn belirttikleri çocuklarnn bulunmasn isteyen 46 ailenin HDP il binas önündeki oturma eylemi, 25inci güne girdi.

BAK BEN HASRETNDEN HASTALANDIM

Be yl önce kaybolan kz Yasemin Ballnn dönmesi için HDP Diyarbakr il binas önünde nöbet bekleyen Yldz Ball, kzndan geriye kalan gömleiyle kameralar karsna çkt. Ball, Kzmdan tek hatra bu gömlek kald. Kzmn ölümünü 2018de internette duyurdular. Ama ben kzmn öldüüne inanmyorum, o yayor. Kzm neredeysen gel. Bak ben hasretinden hastalandm. Yataklara dütüm. Yasemin gelmedii sürece ben buradan kalkmayacam. Kar olsun k olsun burada oturarak arkadalarma destek vereceim dedi.

Dicle Üniversitesi Kimya Bölümü 3üncü snftayken geçen sene kaybolan Özgür Ödümlünün ablas Özlem Yldz ise kardeine kavumak umuduyla Ordudan geldiini anlatt. Yldz öyle dedi:

11 Aralk 2018de kaçrdlar kardeimi. u an kalem tutan eller neden silah tutuyor? Ben bunu anlam deilim. Ben devletimi, bayram seviyorum. Bu Kürt, Türk davas deil. 10 aydr Irakn Erbil kentine kaçrlm. HDPliler kardeimi götürmüler. Bir sene sonra öretmen olacakt.

ALE SAYISI 46 OLDU

Diyarbakrda kayp çocuklarnn bulunmas için HDP il binas önündeki oturma eylemi yapan ailelerin says, 5 yl önce Batmanda kaybolan olu Azat çak (23) için Batmandan gelen Zehra çak (45) ile 46 oldu. Kayp olundan haber alamayan acl anne çak, gözya dökerek, açklamaya yapamayacan söyledi.

ALELERE MU VE TUNCELDEN DESTEK

Muun Bidri ve Elmani airetlerinin liderleri ile Tunceli Memur-Sen bakan ve üyeleri, Diyarbakrda HDP il binas önünde kayp çocuklar için oturma eylemi yapan ailelere destek ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuan Elmani aireti lideri Cezmi Asya, ailelere her zaman destek olacaklarn belirterek, Annelere destek olmak amacyla buradayz. Bize ne düerse akrabamzla çevremizle airetimizle bu insanlarla beraberiz. çocuklar kandrp, daa götürdüler dedi.

Bidri aireti lideri Fadl Baykal ise 30 bin kiiyle ailelerin yannda olduklarn kaydederek, Biz devletten ayrlmyoruz. Devlet ne derse onu yaparz. Yardm için geldik. Elimizden ne gelirse canmz da biz devlet için feda ederiz. Biz Bidri aireti olarak en az 30 bin üyesiyle ailelerin ve devletimizin yanndayz diye konutu.

KIZIMA GELNLK GYDRMEK STYORUM

Tunceliden gelen Memur-Sen Bakan Bülent Kar ve üyelerinin ziyaretinde ise duygusal anlar yaand. stanbul Esenyurtta, 2014te tekstil fabrikasnda çalrken, kaybolan ve terör örgütü PKKnn kaçrdn iddia ettii kz Yasemin (21) için oturma eyleminde olan Yldz Ball, çocuunun gömlei gösterdi. Yasemine gelinlik giydirmek istediini söyleyen Ball, Kzmn kokusu var bunda. Vicdanl olan bunu anlar, vicdan olmayan anlamaz. Ben bunu yastk diye kullanyorum dedi.

Tunceli Memur-Sen Bakan Kar da annelere sahip çkmak için geldiklerini belirterek, Elimizden geldiince hepsine sahip çkmaya çalyoruz; ama u anda bunu bütün Türkiyenin duymas lazm. Bütün Türkiyedeki annelerin buraya destek vermesi lazm. Bir daha bu aclar yaanmasn, bir daha bu aclara yer verilmesin diye konutu.

Ana Sayfaya Git