Görüş Bildir

Hasret bitsin!

Annelerin "evlatlarımızı istiyoruz" eylemine katılık artarken, yükselen ses; "hasret bitsin" oldu.

Hasret bitsin!

PKK tarafından kaçırıldığını belirttikleri çocuklarının bulunmasını isteyen 46 ailenin HDP il binası önündeki oturma eylemi, 25'inci güne girdi.

'BAK BEN HASRETİNDEN HASTALANDIM'

Beş yıl önce kaybolan kızı Yasemin Ballı'nın dönmesi için HDP Diyarbakır il binası önünde nöbet bekleyen Yıldız Ballı, kızından geriye kalan gömleğiyle kameralar karşısına çıktı. Ballı, "Kızımdan tek hatıra bu gömlek kaldı. Kızımın ölümünü 2018'de internette duyurdular. Ama ben kızımın öldüğüne inanmıyorum, o yaşıyor. Kızım neredeysen gel. Bak ben hasretinden hastalandım. Yataklara düştüm. Yasemin gelmediği sürece ben buradan kalkmayacağım. Kar olsun kış olsun burada oturarak arkadaşlarıma destek vereceğim" dedi.

Dicle Üniversitesi Kimya Bölümü 3'üncü sınıftayken geçen sene kaybolan Özgür Ödümlü'nün ablası Özlem Yıldız ise kardeşine kavuşmak umuduyla Ordu'dan geldiğini anlattı. Yıldız şöyle dedi:

"11 Aralık 2018'de kaçırdılar kardeşimi. Şu an kalem tutan eller neden silah tutuyor? Ben bunu anlamış değilim. Ben devletimi, bayrağımı seviyorum. Bu Kürt, Türk davası değil. 10 aydır Irak'ın Erbil kentine kaçırılmış. HDP'liler kardeşimi götürmüşler. Bir sene sonra öğretmen olacaktı."

AİLE SAYISI 46 OLDU

Diyarbakır'da kayıp çocuklarının bulunması için HDP il binası önündeki oturma eylemi yapan ailelerin sayısı, 5 yıl önce Batman'da kaybolan oğlu Azat Çak (23) için Batman'dan gelen Zehra Çak (45) ile 46 oldu. Kayıp oğlundan haber alamayan acılı anne Çak, gözyaşı dökerek, açıklamaya yapamayacağını söyledi.

AİLELERE MUŞ VE TUNCELİ'DEN DESTEK

Muş'un Bidri ve Elmani aşiretlerinin liderleri ile Tunceli Memur-Sen başkan ve üyeleri, Diyarbakır'da HDP il binası önünde kayıp çocukları için oturma eylemi yapan ailelere destek ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan Elmani aşireti lideri Cezmi Asya, ailelere her zaman destek olacaklarını belirterek, "Annelere destek olmak amacıyla buradayız. Bize ne düşerse akrabamızla çevremizle aşiretimizle bu insanlarla beraberiz. Çocukları kandırıp, dağa götürdüler" dedi.

Bidri aşireti lideri Fadıl Baykal ise 30 bin kişiyle ailelerin yanında olduklarını kaydederek, "Biz devletten ayrılmıyoruz. Devlet ne derse onu yaparız. Yardım için geldik. Elimizden ne gelirse canımızı da biz devlet için feda ederiz. Biz Bidri aşireti olarak en az 30 bin üyesiyle ailelerin ve devletimizin yanındayız" diye konuştu.

'KIZIMA GELİNLİK GİYDİRMEK İSTİYORUM'

Tunceli'den gelen Memur-Sen Başkanı Bülent Kar ve üyelerinin ziyaretinde ise duygusal anlar yaşandı. İstanbul Esenyurt'ta, 2014'te tekstil fabrikasında çalışırken, kaybolan ve terör örgütü PKK'nın kaçırdığını iddia ettiği kızı Yasemin (21) için oturma eyleminde olan Yıldız Ballı, çocuğunun gömleği gösterdi. Yasemin'e gelinlik giydirmek istediğini söyleyen Ballı, "Kızımın kokusu var bunda. Vicdanlı olan bunu anlar, vicdanı olmayan anlamaz. Ben bunu yastık diye kullanıyorum" dedi.

Tunceli Memur-Sen Başkanı Kar da annelere sahip çıkmak için geldiklerini belirterek, "Elimizden geldiğince hepsine sahip çıkmaya çalışıyoruz; ama şu anda bunu bütün Türkiye'nin duyması lazım. Bütün Türkiye'deki annelerin buraya destek vermesi lazım. Bir daha bu acılar yaşanmasın, bir daha bu acılara yer verilmesin" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi