Hastane duvarları kitap açtı

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde başlatılan “Oku Projesi” kapsamında hasta yakınlarının beklerken okuması için hastane koridorlarında bulunan duvarlara 30 adet kitaplık yapıldı. İlk etabı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde hizmete açılan projenin tüm hastanelerde yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Haberler 08.11.2017 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi bünyesinde Oku Projesi balatld. Proje kapsamnda hasta yaknlarnn hastanede geçirdikleri bekleme süresini daha faydal deerlendirmeleri için Kadn Doum ve çocuk Hastalklar hastaneleri koridorlarna Oku eklinde 30 ayr kitaplk yapld. Türkçe ve Kürtçe kitaplarn yer ald kitaplklar büyük beeni toplarken, projenin kentteki bütün hastanelerde hayata geçirilmesi planlanyor.

Proje çok sevildi

Kitaplklar inceleyen hasta yaknlarndan Mehmet Sarda, projeyi beendiklerini ifade etti. Sarda, yi bir proje. nsanlarken beklerken ne okumak istiyorsa okuyacak. Yeni bilgiler örenecek. yi bir ey bu. Hastamz bekliyoruz imdi burada. Beklerken hem zaman geçiyor hem de bilgi sahibi oluyoruz dedi.

Hastalarnn youn bakmda yattn ifade eden hasta yakn Ali ahin, projenin can sknts gidermek ve bilgilenmek için çok güzel olduunu anlatarak, yaygnlamasn istediklerini kaydetti.

Tüm hastanelere yaymak istiyoruz

Yaklak 15 ay önce Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma ile Kadn Doum ve çocuk Hastalklar hastanelerinin birlemesinden sonra sal biyo-psiko-sosyal tam bir iyilik hali olarak gördüklerinin vurgulayan Oku Projesi Koordinatörü ve Kadn Doum ve çocuk Hastalklar Hastanesi Bahekim Yardmcs Uzman Dr. Muhammet Asena ise, Biyolojik yönden hemire ve doktor arkadalarmz gerekli tbbi hizmeti zaten vermektedir. Ama bu iin bir de psiko-sosyal aya var. Bu açdan sosyal verimlilik projeleri kapsamnda l Müftülüü ile birlikte yaklak bir ay önce balatlan okuma seferberliini ne ekilde balatrz diye düünürken hastanelerimizde uanda Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma ve ona bal Kadn Doum ve çocuk Klinikleri ayn zamanda balar Semt Polikliniimizde okuma projesinin bir admn atalm dedik. Bu üç birimimizde okuma projemizi balattk. Özellikle hastanemizin youn olan ksmlarnda okuma seferberliini balattk ayn zamanda daha önce servislerimizde kütüphane haline getirdiimiz, çocuklarmzn rahatlkla kitaplarn okuyabilecei bir projemiz daha vard. Ama daha eitimli okuma akyla yanan bir Diyarbakr arzumuz hat safada ve bu da bir ilk adm olacak. Ksmet olursa bunu tüm Diyarbakrdaki hastanelerimize yaymak isteriz diye konutu.

Kitaplklar Oku eklinde dizayn edildi

Kitaplklar Oku eklinde dizayn ettiklerini ifade eden Asena, sözlerini öyle sürdürdü:

Benim aklma geldi ilk emir ikradan gelen okudan gelen bir kitaplk eklinde tasarlanabilir mi diye daha sonra bu iin teknik boyutunu arkadalarla konutuk. Onlar da olabileceini söylediler. uan beklediimizden çok daha mutluyuz. çünkü hem kitaplmz hem de kitaplarmz halkmz tarafndan rabet görüyor. Uzun süre beklediklerinde farkl eylerle urayorlard burada en az bir iki saat bekledikleri zaman en azndan okuyabilecekleri hem dini hem de salk açsndan kitaplar var. Sadece Türkçe deil ayn zamanda Kürtçe kaynaklarmz da var. uanda arlkl olarak Diyanet Yaynlar mevcut. Bundan sonra dier sivil toplum örgütleriyle de iletiim haline geçerek kitap daracmz daha fazla hale getireceiz.

Ana Sayfaya Git