Hatalı tıbbi sorumluluğu

DÜ'de sağlık çalışanlarına yönelik, "Sağlık Çalışanlarının Hatalı Tıbbi Uygulamadan Kaynaklanan Sorumluluğu" konulu panel düzenlendi.

Haberler 01.03.2017 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi (DÜ) Tp Fakültesi tarafndan Salk çalanlarnn Hatal Tbbi Uygulamadan Kaynaklanan Sorumluluu konulu panel düzenlendi.

DÜ Tp Fakültesi Kardiyoloji Konferans Salonunda gerçekletirilen panelde, Hukuk Fakültesi Dekan Prof. Dr. Handan Yoku Sevük, Hekimin hatal tbbi uygulamadan doan ceza sorumluluu konulu sunum yapt.

Hastann tbbi müdahale konusunda bilgilendirilmi ve tbbi müdahaleye kendi rzas ile onay vermi olsa dahi hekim sorumluluunun ortadan kalkmayacan ve bu düüncenin hukuki bir dayanann olmadn vurgulayan Sevük, hasta rzasnn hekimin yanl tedavisi için bahane olamayacan ifade etti.

SORUMLULUK KRTERLER

Hukuk Fakültesi Öretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Filiz Yavuz pekyüz, Hekimin hatal tbbi uygulamadan kaynaklanan hukuki sorumluluu konulu sunumunda, Hekim tbbi müdahaleyi uygularken bunu tedavi, koruyucu ve önleyici amaçla yapmaldr. Müdahale, tbbi standartlara uygun ekilde, özenle ve ihtimamla yaplmaldr, hukuka uygun olarak yapmaldr. diye konutu.

Hukuk Fakültesi Öretim Üyesi Doç. Dr. Ali Ayli ise Tbbi kötü uygulamaya ilikin zorunlu mali sorumluluk sigortas konusunda detayl bilgi vererek, sigorta konusundaki hukuki dayanaklardan söz etti.

ki gün devam edecek panelin açlna Rektör Prof. Dr. Talip Gül, Rektör Yardmclar Prof. Dr. Eyyüp Tanrverdi, Prof. Dr. Ali Kemal Kadirolu, DÜ Hastaneleri Bahekimi Prof. Dr. Gökhan Krba ve çok sayda hekim katld.

Ana Sayfaya Git