Hatalı tıbbi sorumluluğu

DÜ'de sağlık çalışanlarına yönelik, "Sağlık Çalışanlarının Hatalı Tıbbi Uygulamadan Kaynaklanan Sorumluluğu" konulu panel düzenlendi.

Hatalı tıbbi sorumluluğu

Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi tarafından "Sağlık Çalışanlarının Hatalı Tıbbi Uygulamadan Kaynaklanan Sorumluluğu" konulu panel düzenlendi.

DÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen panelde, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Handan Yokuş Sevük, "Hekimin hatalı tıbbi uygulamadan doğan ceza sorumluluğu" konulu sunum yaptı.

Hastanın tıbbi müdahale konusunda bilgilendirilmiş ve tıbbi müdahaleye kendi rızası ile onay vermiş olsa dahi hekim sorumluluğunun ortadan kalkmayacağını ve bu düşüncenin hukuki bir dayanağının olmadığını vurgulayan Sevük, hasta rızasının hekimin yanlış tedavisi için bahane olamayacağını ifade etti.

SORUMLULUK KRİTERLERİ

Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Filiz Yavuz İpekyüz, "Hekimin hatalı tıbbi uygulamadan kaynaklanan hukuki sorumluluğu" konulu sunumunda, "Hekim tıbbi müdahaleyi uygularken bunu tedavi, koruyucu ve önleyici amaçla yapmalıdır. Müdahale, tıbbi standartlara uygun şekilde, özenle ve ihtimamla yapılmalıdır, hukuka uygun olarak yapmalıdır." diye konuştu.

Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Ayli ise "Tıbbi kötü uygulamaya ilişkin zorunlu mali sorumluluk sigortası" konusunda detaylı bilgi vererek, sigorta konusundaki hukuki dayanaklardan söz etti.

İki gün devam edecek panelin açılışına Rektör Prof. Dr. Talip Gül, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Eyyüp Tanrıverdi, Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, DÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Kırbaş ve çok sayıda hekim katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz