Havalar ısınınca ortaya çıktılar!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin 'Yılan Pınarı' bölgesinde havaların ısınmasıyla birlikte sürü halinde yılanlar görüldü. Yüksekova Belediyesi Veteriner Hekimi Hekim Kaçan, yılanlara zarar verilmemesi gerektiğini belirterek, "Eğer yılanlar öldürülürse doğal döngü bozulacaktır. Bu sefer fareler ortaya çıkacaktır. Fareleri öldürmek zorunda kalacağız. Böcekler ortaya çıkacaktır" dedi.

Haberler 20.04.2021 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yüksekova ilçe merkezine 30 kilometre uzaklkta bulunan Yürekli Köyündeki Ylan Pnar bölgesinde, havalarn snmasyla birlikte yuvalarndan çkan ylanlar sürü halinde görüntülendi. Yürekli köyünde yaayan Feyyaz Kartal, köyde her yl nisan ve mays aylarnda ylanlarn çiftletiklerini söyledi. Kartal, Havalarn snmasyla birlikte Ylan Pnar bölgesi dediimiz burada ylanlar çiftleirler. Binlerce ylan bu kayalarn arasndan sürü halinde çkarlar. Bunlar su ylan hiçbir zarar yok. Kimse de korkmuyor ve boylar da 1 veya 1,5 metre buluyor. Büyüklerimiz Ylanlar, hiçbir ekilde öldürmeyin dediler. Kimse de öldürmüyor. Köylüler ve Yüksekovadan gelenler sadece ylanlar görmek istiyor dedi.

EVLERE DE GRMEYE çALIACAKLARDIR

Konuyla ilgili açklamalarda bulunan Yüksekova Belediyesi Veteriner Hekimi Hekim Kaçan, ylanlarn soukkanl hayvanlar olduunu, nisan ve mays aylarnda k uykusundan uyandklarn söyledi. Kaçan, Ylanlar k uykusundan uyanmak, metabolizmalarn düzeltmek için günelenmeye çalrlar. Havalar hala souk olduu için evlere de girmeye çalacaklar. Daha scak bir alan bulmaya çalacaklar Buradaki ylanlar zehirsiz ylanlardr. Su ylanlar burada çok fazladr. Vatandalar ylanlardan korkmasn dedi.

ÖLDÜRÜP DOA DENGESN BOZMAYIN

Bu ylanlarn öldürülmesi halinde doann dengesinin bozulacan belirten Kaçan, Bu ylanlara saldrlmad sürece kimseye zarar vermeyecektir. Eer ylanlar öldürülürse doal döngü bozulacaktr. Bu sefer fareler ortaya çkacaktr. Fareleri öldürmek zorunda kalacaz. Böcekler ortaya çkacaktr. Bu sefer de zirai ilaçlar kullanmak zorunda kalacaz. Ve en sonunda insanlar için kanserojen olan ilaçlar kullanmak zorunda kalacaz. Bu neden bu döngüyü hiçbir ekilde bozmamamz gerekir. Hiçbir ekilde bu ylanlara zarar vermememiz gerekir diye konutu.

Ana Sayfaya Git