Hayattan vazgeçerim evlattan vazgeçmem!

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

Haberler 14.11.2019 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

5 yl önce stanbulda terör örgütü PKK tarafndan kaçrlp Suriyeye götürüldüü iddia edilen olu Ömer (24) için oturma eylemi yapan Salih Gökçe, Ben ölüsüne de razym. 73 gündür burada bekliyoruz. Zannetmesinler ki biz gideceiz. Ben kapy kilitledim. Gerekirse burada bir ev kiralarm dedi.

Anne Songül Altnta PKK bize öyle büyük aclar yaatt ki. Yüreimizi yaktlar, cierimizi söküp aldlar. Allahn izniyle devletimiz evlatlarmz kurtaracak. PKKnn Kürtlere yapt bu zulüm artk yeter derken, Anne Hatice Levent 73 sene de olsa buradayz. Yavrularmz almadan gitmiyoruz. Bu terör denilen lanet yerin dibine batsn

DYARBAKIR-PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen 56 aile, HDP il binas önündeki oturma eylemini 73üncü gününe girdi.

TAMAM, PKK BENM çOCUKLARIMI GÖTÜRDÜ, PEK BU ASKERLERN SUçU NE?

Arl Salih Gökçe, 5 yl önce stanbulda çalrken ve askere gitmek üzereyken terör örgütü PKK tarafndan kaçrlp Suriyeye götürüldüünü söyledii olu Ömer (24) için 17 Eylül günü oturma eylemine katld. Bir olunun da asker olduunu vurgulayan Gökçe, terör örgütü PKKllar tarafndan kaçrlan asker ve polislerin serbest braklmas yönünde çarda bulunarak, öyle konutu:

Ziyaretçiler geliyor. Türkiyenin her yanndan geliyorlar. Amerikadan da geliyorlar. Bir sürü anne-baba burada bekliyor. Souk demeden, yamur demeden burada bekliyoruz. Asker anneleri, polis anneleri var. Bizim çocuklarmz kandrp, daa götürmüler. Olum gittikten sonra HDPye de gittim, Suriyeye de gittim. Kapma asma kilidi taktm, geldim buraya. Bir adam, benim kapmn önüne gelse, bir gün deil 5 dakika oturursa ben o adama sorar Senin ne iin var orada? Sezai Temelli gelince oy bekliyorum Kürt vatandalarmdan diyor. Buradaki anne-babalarn hepsi Kürt. PKK benim çocuumu götürdü. Benim dier olum asker u anda. Asker ve polislerin suçu ne?

BEN ARTIK KEND çOCUUMDAN VAZGEçTM. BEN ÖLÜSÜNE DE RAZIYIM

Gökçe, HDP önündeki eylemden vazgeçmeyeceini belirterek, gerekirse Diyarbakrda ev kiralayacan söyledi. Olunun ölüsüne bile raz olduunu ifade eden Gökçe, Ben artk kendi çocuumdan vazgeçtim. Ben ölüsüne de razym. 72 gündür burada bekliyoruz. Zannetmesinler ki gideceiz. Ben kapy kilitledim. Gerekirse burada ev kiralarm. çocuklarm da buraya getiririm. Burada beklerim diye konutu.

ALTINTA VE LEVENT ANNELER

Ellerinde çocuklarnn fotoraf ile bekleyiini sürdüren annelerden Songül Altnta, 5 yl önce daa kaçrlan olu Müslüme kavuma ümidiyle oturma eylemi yaptn söyledi.

KÜRTLERE YAPILAN ZÜLÜMLER BTSN

Ne kadar uratysak da PKKllar olumu brakmyor. Allahtan, Peygamberden korkun, bizim gibi garibanlara m gücünüz yetiyor? PKKya sesleniyorum, yeter artk. Hangi dilden anlataym bilemiyorum. Olumu braksnlar, gücümüz, takatimiz kalmad. diyen Altnta, yaadklar acy paylat.

Altnta, Gençleri daa çkaryor, Kürtlerin soyunu kurutuyorsunuz. Kürtlerin 10 yandaki çocuklarn, kzlarn, namusunu kaçryorlar. Kimi kandryorsunuz? PKK bize öyle büyük aclar yaatt ki. Yüreimizi yaktlar, cierimizi söküp aldlar. Allahn izniyle devletimiz evlatlarmz kurtaracak. PKKnn Kürtlere yapt bu zulüm artk yeter. ifadelerini kulland.

Eylemlerinden vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Altnta, Burada ölümü dahi göze almz. Evladm orada ac çekerken zaten ben mutlu olamyorum, ac çekiyorum, içim kan alyor. Eve gidip ne yapacam? Evladmz almadan buradan gitmiyoruz. dedi.

73 SENEDE DE SÜRSE BURADA OLACAIM

Anne Hatice Levent de kz Fadime için eyleme katldn belirterek, her sabah güzel bir haber alma ümidiyle uyandn aktard.

73 gündür buradayz. 73 sene de olsa biz buradayz. Yavrularmz almadan gitmiyoruz. Bu terör denilen lanet yerin dibine batsn. ifadelerini kullanan Levent, kzna kavumak istediini dile getirdi.

Levent, Fadime ne olursun beni görüyorsan, duyuyorsan dizimin dibine dön yavrum. Yavrum ne olur seni çok özledim. Kardelerinle seni çok özledik. Bu vicdanszlar nasl götürdüler yavrumu? Dört duvar arasnda 5 senedir bittim. eklinde konutu.

Teröre tepkisini dile getiren Levent, annelere kendilerine destek vermeleri çarsnda bulundu.

Levent, Gelin hep birlikte burada sesimizi yükseltelim. Korkmayn, korkunun hiçbir eye faydas yok. Gelin buraya dünya sesimizi duysun. diye konutu.

Ana Sayfaya Git