Görüş Bildir

Hayattan vazgeçerim evlattan vazgeçmem!

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

Hayattan vazgeçerim evlattan vazgeçmem!

5 yıl önce İstanbul’da terör örgütü PKK tarafından kaçırılıp Suriye’ye götürüldüğü iddia edilen oğlu Ömer (24) için oturma eylemi yapan Salih Gökçe, "Ben ölüsüne de razıyım. 73 gündür burada bekliyoruz. Zannetmesinler ki biz gideceğiz. Ben kapıyı kilitledim. Gerekirse burada bir ev kiralarım" dedi.

Anne Songül Altıntaş PKK bize öyle büyük acılar yaşattı ki. Yüreğimizi yaktılar, ciğerimizi söküp aldılar. Allah'ın izniyle devletimiz evlatlarımızı kurtaracak. PKK'nın Kürtlere yaptığı bu zulüm artık yeter"  derken, Anne Hatice Levent "73 sene de olsa buradayız. Yavrularımızı almadan gitmiyoruz. Bu terör denilen lanet yerin dibine batsın"

DİYARBAKIR-PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 56 aile, HDP il binası önündeki oturma eylemini 73'üncü gününe girdi.

'TAMAM, PKK BENİM ÇOCUKLARIMI GÖTÜRDÜ, PEKİ BU ASKERLERİN SUÇU NE?'

Ağrılı Salih Gökçe, 5 yıl önce İstanbul’da çalışırken ve askere gitmek üzereyken terör örgütü PKK tarafından kaçırılıp Suriye’ye götürüldüğünü söylediği oğlu Ömer (24) için 17 Eylül günü  oturma eylemine katıldı. Bir oğlunun da asker olduğunu vurgulayan Gökçe, terör örgütü PKK'lılar tarafından kaçırılan asker ve polislerin serbest bırakılması yönünde çağrıda bulunarak, şöyle konuştu:

"Ziyaretçiler geliyor. Türkiye'nin her yanından geliyorlar. Amerika'dan da geliyorlar. Bir sürü anne-baba burada bekliyor. Soğuk demeden, yağmur demeden burada bekliyoruz. Asker anneleri, polis anneleri var. Bizim çocuklarımızı kandırıp, dağa götürmüşler. Oğlum gittikten sonra HDP'ye de gittim, Suriye'ye de gittim. Kapıma asma kilidi taktım, geldim buraya. Bir adam, benim kapımın önüne gelse, bir gün değil 5 dakika oturursa ben o adama sorarım; 'Senin ne işin var orada?' Sezai Temelli gelince 'oy bekliyorum Kürt vatandaşlarımdan' diyor. Buradaki anne-babaların hepsi Kürt. PKK benim çocuğumu götürdü. Benim diğer oğlum asker şu anda. Asker ve polislerin suçu ne?"

'BEN ARTIK KENDİ ÇOCUĞUMDAN VAZGEÇTİM. BEN ÖLÜSÜNE DE RAZIYIM'

Gökçe, HDP önündeki eylemden vazgeçmeyeceğini belirterek, gerekirse Diyarbakır'da ev kiralayacağını söyledi. Oğlunun ölüsüne bile razı olduğunu ifade eden Gökçe, "Ben artık kendi çocuğumdan vazgeçtim. Ben ölüsüne de razıyım. 72 gündür burada bekliyoruz. Zannetmesinler ki gideceğiz. Ben kapıyı kilitledim. Gerekirse burada ev kiralarım. Çocuklarımı da buraya getiririm. Burada beklerim" diye konuştu.

ALTINTAŞ VE LEVENT ANNELER

Ellerinde çocuklarının fotoğrafı ile bekleyişini sürdüren annelerden Songül Altıntaş, 5 yıl önce dağa kaçırılan oğlu Müslüm'e kavuşma ümidiyle oturma eylemi yaptığını söyledi.

KÜRTLERE YAPILAN ZÜLÜMLER BİTSİN

"Ne kadar uğraştıysak da PKK'lılar oğlumu bırakmıyor. Allah'tan, Peygamberden korkun, bizim gibi garibanlara mı gücünüz yetiyor? PKK'ya sesleniyorum, 'yeter artık'. Hangi dilden anlatayım bilemiyorum. Oğlumu bıraksınlar, gücümüz, takatimiz kalmadı." diyen Altıntaş, yaşadıkları acıyı paylaştı.

Altıntaş, "Gençleri dağa çıkarıyor, Kürtlerin soyunu kurutuyorsunuz. Kürtlerin 10 yaşındaki çocuklarını, kızlarını, namusunu kaçırıyorlar. Kimi kandırıyorsunuz? PKK bize öyle büyük acılar yaşattı ki. Yüreğimizi yaktılar, ciğerimizi söküp aldılar. Allah'ın izniyle devletimiz evlatlarımızı kurtaracak. PKK'nın Kürtlere yaptığı bu zulüm artık yeter." ifadelerini kullandı.

Eylemlerinden vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Altıntaş, "Burada ölümü dahi göze almışız. Evladım orada acı çekerken zaten ben mutlu olamıyorum, acı çekiyorum, içim kan ağlıyor. Eve gidip ne yapacağım? Evladımızı almadan buradan gitmiyoruz." dedi.

73 SENEDE DE SÜRSE BURADA OLACAĞIM

Anne Hatice Levent de kızı Fadime için eyleme katıldığını belirterek, her sabah güzel bir haber alma ümidiyle uyandığını aktardı.

"73 gündür buradayız. 73 sene de olsa biz buradayız. Yavrularımızı almadan gitmiyoruz. Bu terör denilen lanet yerin dibine batsın." ifadelerini kullanan Levent, kızına kavuşmak istediğini dile getirdi.

Levent, "Fadime ne olursun beni görüyorsan, duyuyorsan dizimin dibine dön yavrum. Yavrum ne olur seni çok özledim. Kardeşlerinle seni çok özledik. Bu vicdansızlar nasıl götürdüler yavrumu? Dört duvar arasında 5 senedir bittim." şeklinde konuştu.

Teröre tepkisini dile getiren Levent, annelere kendilerine destek vermeleri çağrısında bulundu.

Levent, "Gelin hep birlikte burada sesimizi yükseltelim. Korkmayın, korkunun hiçbir şeye faydası yok. Gelin buraya dünya sesimizi duysun." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi