HDP kongresinde meydan okundu!

HDP 3. olağan kongresini yaptı. Kongrede, Pervin Buldan ve Sezai Temelli eş genel başkanlığa seçildi. Selahattin Demirtaş'ın ilk sırada yer aldığı parti meclisine 53 yeni isim girdi. Osman Baydemir yer almadı.

Haberler 12.02.2018 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDPnin 3üncü Olaan Kongresi öncesi Ankara Spor Salonu ve çevresinde youn güvenlik önlemleri alnd. Kongre öncesi dün gece yarsndan itibaren de Bakentin giri noktalarnda araçlar didik didik arand, yolculara kimlik kontrolü uyguland. Kongrede, Pervin Buldan ve Sezai Temelli e genel bakanla seçildi. Serpil Kemalbay HDP kongresinde Türk askerinin Afrinde halklara kar savatn ve kaybedeceini söyledi.

Ankara Spor Salonunda dün gerçekleen HDPnin 3üncü Olaan Kongresinde delegeler e genel bakan adaylar Pervin Buldan ve Sezai Temelli için oy kulland. Kongrede 100 kiiden oluan Parti Meclisi belirlend. Kongreyi binlerce partili izledi.

YOUN GÜVENLK ÖNLEMLER

Polis ekipleri kongrenin düzenlendii salon çevresinde youn güvenlik önlemleri ald. Sabahn erken saatlerinde Ankara Spor Salonuna çkan yollar i makineleri ve polis bariyerleriyle kapatld. Salonun çevresinde TOMA, atl polis, çevik kuvvet ve özel harekat polislerinin yan sra bir polis helikopterinin havadan kontrolü salad görüldü. Partililerin üst aramalarnda arj aleti, kalem, çakmak, laptop, kulaklk, powerbanklar salona alnmad. Bu arada yetkililer, kongreyi izleyecek sar basn kart sahibi gazetecilerin kamera, laptop ve fotoraf makinesiyle içeriye girmelerine sonradan izin verdi.

AFRNDE DREN VAR

HDPnin resmi twitter hesabndan paylalan konumalardan biri, Serpil Kemalbayn yapt konumada yer alan skandal ifadeler oldu. HDPli Kemalbay, 11 ehidin yasn tuttuumuz dün, Afrinde direni var, halklara kar sava açarsanz kaybedersiniz. diyerek hainliklerini bir kez daha kantlad. Kemalbay unlar söyledi: Afrinde büyük bir direni gerçekleiyor. Neden? çünkü siz halklara kar sava açarsanz kaybedersiniz. çünkü Afrin halk kendi evini, kendi yaamn koruyor.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER TERÖRSTBAI ÖCALANA SELAM GÖNDERD

Ankara Spor Salonunda düzenlenen HDP 3. Olaan Büyük Kongresinde, önergeyle divan e bakanlna Adana Milletvekili Meral Dan Beta ile Ankara Milletvekili Srr Süreyya Önder seçildi. HDPnin tutuklu milletvekilleri ve belediye bakanlarn selamlayarak konumasna balayan Önder, Onlarn bize devrettii bayra biz bir bakana devredene kadar yere düürmeme sözünü veriyoruz. dedi. Buradan, Sayn Öcalan sayg ve sevgiyle selamlyoruz. ifadelerini kullanan Önder, kongreye katlmak için salonda ve darda bulunanlarn saysnn 32 bine ulatn öne sürdü.

E GENEL BAKAN ADAYLARI KONUMA YAPTI

E genel bakan adaylar da birer konuma yapt. HDP E Genel Bakan aday Pervin Buldan, HDPnin bar savunan tek parti olduunu savunarak, öyle konutu:

Karmzda sava politikalarnn yannda saf tutan milliyetçi blok var. Savaa kar çkan tek güç ise HDP ve bileenleridir, Türkiyenin demokrasi güçleridir. Önümüzde youn bir mücadele süreci bulunmaktadr. Savaa kar, OHALe kar, tek tipletirmeye kar, sömürüye, yolsuzlua, yoksullua kar bu gidiattan rahatsz olan herkesle hep birlikte omuz omuza mücadele etmemiz tarihsel bir sorumluluktur. Ben inanyorum ki 7 Haziran ruhu halen bu ülkede güçlü ve diridir. Partimize, demokrasi güçlerine bunca saldrmalarnn nedeni budur. ktidarlarn kaybetmekten korkuyorlar. O halde umudu ve mücadelemizi büyütmeliyiz. Sevgili Selahattin Demirtan dedii gibi cesaret bulacdr. Korkarsak, teslim oluruz, ama cesur olursak biz kazanrz. Bu ülkeye bar, demokrasiyi, özgürlükleri ancak bizler yürüteceimiz ortak mücadeleyle getirebiliriz. Dolaysyla bugün burada büyük bir cokuyla topladmz kongremizle yeni dönemde mücadelemizi çok daha fazla yükselteceiz. Toplumsal muhalefetimizi her sokakta, her mahallede her köyde, her evde ve iyerinde en üst düzeyde örgütleyeceiz. Bizler bu gelenee, bu güce ve bu inanca sahibiz.

TEMELL: KTDARA GDECEZ

HDP E Genel Bakan adaylarndan Sezai Temelli de konumasnda, HDPnin faizmin fotorafn yrtp atacan bildirerek unlar söyledi: Bizler nasl buraya umudu yüklenerek geldiysek imdi bu kararllkla mahallelerimize, i yerlerimize sokaklarmza döneceiz. Bir kez daha örgütleneceiz, bir kez daha güçleneceiz. Hep beraber radikal demokrasi anlaymzla Kürdüyle, Türküyle, Alevisi, Sünnisiyle, Romanyla, Hristiyanyla snf mücadelesi aklyla örgütleneceiz ve iktidara gideceiz. te stratejik hedefimiz bu. Tüm örgütlerimiz mahallelerde, i yerlerinde, tarlalarda halkla buluacak. Bizler kara deryalarda bir feneriz. Umudun yolcularyz. Dönen dönsün yolundan biz dönmeyiz. Cesaretliyiz, kararlyz.

SEçM SONUçLARI AçIKLANDI

Ankara Spor Salonunda yaplan kongrede resmi olmayan sonuçlara göre, bin 109 delegeden 837si oy kulland. Tek liste halinde gidilen seçimlerde Pervin Buldan ve Sezai Temelli, 823 oyla e genel bakan oldu. Kongrede delegelerin oylaryla belirlenen 100 kiilik parti meclisi (PM) listesinde önemli deiiklikler yapld. Eski üyelerden 47si yerini korurken, 53 yeni isim PMye girdi.

BAYDEMR LSTEYE GREMED

- Baydemir listeye giremedi

Eski HDP E Genel Bakan Selahattin Demirta, yenilenen PM listesinin ilk srasnda yer ald. Partinin tutuklu milletvekilleri ise PM listesinden çkarld.

anlurfa Milletvekili Osman Baydemir ile Adana Milletvekili Meral Dan Beta listede yer almad. Listede yer almayan bir baka isim de milletvekillii düürülen eski HDP Siirt Milletvekili Besime Konca oldu. rnak Milletvekili Aycan rmez ile sanatç Pnar Aydnlarda liste d kalan isimler arasnda yer ald.

PMYE 53 YEN SM GRD

PMye Demirta dnda giren yeni isimler ise öyle:

Serpil Kemalbay, Adnan Selçuk Mzrakl, Ali Özkan, Alican Önlü, Alper Öztürk, Ayfer Fatma çelik, Aysel Güzel, Bar Karabyk, Bedia Özgökçe Ertan, Benazir Cokun, Berna çelik, Birsen Kaya Altnörs, Bülent Uyguner, Cengiz Ylmaz, Elif Torun Öneren, Emine Kaya, Erdal Bekta, Feride Peynirci, Garo Paylon, Gülay Bilici, Gülen Özbek, Günfer Karadeniz, Hatice Ödemi Bayram, Hürriyet Kaytar, Hüseyin Gür, Hüseyin Taka, brahim Ayhan, lknur Birol, Kemal Peköz, Mithat Sancar, Muazzer Töre, Murat çepni, Nadiye Gürbüz, Nazmi Gür, Nesimi Aday, Nurettin Turgut, Nurten Üzümcü, Olcay Öztürk, Ömer Faruk Krnç, Resul Sadak, Roza Kahya, Semra Güne, Sibel Yiitalp, ehriban Zuurlu, Takn Akta, Tuna Aydn, Ylmaz Topalolu, Yüksel Mutlu, Zelal Yerlikaya, Zübeyde Zümrüt, Zühtü Turgut, Züleyha Gülüm.

Kongrede, 7 kiilik merkez disiplin kurulu ve 5 kiilik uzlama kurulu üyeleri de belirlendi.

HERKES HERKESE SARILSIN

Sezai Temelli teekkür konumasnda, Herkes herkese sarlsn. Hepimizin verdii sözler var. Bu sözleri tutacaz mutlaka kazanacaz dedi. Pervin Buldan da emei geçen herkese teekkür ettiini belirterek, Türkiyenin her yerinden gelen halklarmza, Hepimizin yolu açk olsun. Hep birlikte kazanacaz. Selahattin Bakann dedii gibi O gemiyi limana çkaracaz diye konutu.

Ana Sayfaya Git