HDP önündeki eylemde 84'üncü gün

PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 57 aile, HDP il binası önündeki oturma eylemini 84'üncü günde de sürdürdü. PKK'lılar tarafından kaçırılan polis oğulları Vedat Kaya (28) için eşiyle birlikte oturma eylemini sürdüren Mardinli Şeyhmus Kaya, 3 oğlunun da öğretmen olduğunu belirterek Öğretmenler Günü'nü kutladı, kaçırılan oğluna da kavuşacağını ümit ettiğini söyledi.

Haberler 25.11.2019 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbulda polis memuruyken, Mutan kardeinin düün konvoyuyla memleketine dönerken, Diyarbakrn Lice ilçesinde yol kesen PKKl teröristler tarafndan kaçrlan oullar Vedat Kaya (28) için Ei Emine kaya ile birlikte Mardinin Derik ilçesinden gelip, 5 Eylülde oturma eylemine katlan eyhmus Kayann 3 olu da öretmenlik yapyor. Kaçrlan oluna kavumay ümit ettiini belirten Kaya, 3 çocuum öretmen, tüm öretmenlerin 24 Kasm Öretmenler Gününü kutluyorum. ehit olan Abdullah öretmen ve Aybüke öretmenin mekan cennet olsun, ailelerine basal diliyorum. Olum Vedata da inallah kavuacam. Buradaki ailelerin de çocuklarna kavuacan ümit ediyorum dedi.

DCLE ÜNVERSTES ÖRENCS

Ellerinde çocuklarnn fotorafyla bekleyiini sürdüren Ordudan gelen anne Latife Ödümlü, yapt açklamada, Dicle Üniversitesi (DÜ) Kimya Bölümünde okurken kandrlarak daa kaçrlan olu Özgür için oturma eylemine katldn anmsatt.

Evladn istemekten vazgeçmeyeceini dile getiren Ödümlü, unlar kaydetti:

Bugün 24 Kasm Öretmenler Günü. Olum mezun olsayd öretmen olacakt. Olumun Öretmenler Gününü kutlayacam ama o burada yok. Eli kalem tutacana eline silah vermiler. Olumu istiyorum. Olum geri gelsin. Olum kaç. Ben seni aryorum. Bir yere gitmeyeceim. Seni bekliyorum.

84 YIL DA GEçSE DE BZ BURADAYIZ

Annelerden Hatice Levent ise kz Fadime için oturma eylemi yaptn belirterek, katld oturma eylemini kararlkla sürdüreceini söyledi.

Anneler olarak çocuklar için eylemde olduklarn dile getiren Levent, 84 gündür buradayz, 84 yl da geçse buradayz. Ne olur o silah at elinden. Senin elin kalem tutuyordu. Okuyup bana bakacaktn yavrum. Dön dizimin dibine Fadimem seni çok özledim. Evimin kaps her çalndnda senin geldiini sanyorum. Dünyay deimem Fadimemin saçnn teline. Ben yavrumu istiyorum, yavrularmz verin.

- Olum gelirse dünyalar benim olur

5 yl önce daa kaçrlan olu Müslüme kavumak ümidiyle oturma eylemi yapan Songül Altnta da evlatlarn almadan parti binas önünden gitmeyeceklerini söyledi.

Altnta, unlar kaydetti:

HDPde PKKda çocuklarmz vermeye hiç niyetleri yok ama önce Allahmz sonra devletimiz evladm kurtaracak. Canmz bu yola koymuuz. Olumun içinde olmad eve gitmek istemiyorum. Olum gelirse dünyalar benim olur. Öyle özlemiim ki anlatamyorum, an düünemiyorum. Allah o günü herkese göstersin, bize de göstersin. Olumun sesini, kokusunu özlemiim.

Ana Sayfaya Git