HDP'liler Aydın'ı andı

90’lı yılların ilk faili meçhul cinayeti olan HEP Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın, ölümün 28’inci yıl dönümde mezarı başında anıldı.

Haberler 11.07.2019 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halkn Emek Partisinin (HEP) Diyarbakr l Bakan Vedat Aydn, öldürülüünün 28inci yl dönümünde mezar banda anld. 5 Temmuz 1991de gece vakti evinde gözaltna alnan Aydnn cenazesi iki gün sonra Elazn Maden ilçesi yaknlarnda bulundu.

DEMOKRATK SYASETN ÖNCÜSÜYDÜ

Mardin Kap Mezarlnda yaplan anmaya Halklarn Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri, HDPli yöneticiler ve Kürt siyasetçilerle birlikte Vedat Aydnn kardei Veysi Aydn katld.

HDP Diyarbakr l Ebakan Zeyyat Ceylan, Vedat Aydnn büyük bir devrimci ve bir öretmen olduunu söyledi. Ceylan, Vedat Aydn ahsnda zihniyetini de katletmek istediler. Belki Vedat Aydn fiziken bizden aldlar ama fikri ve manevi olarak yüz binlerce Vedat Aydn yarattlar. Bugün milyonlarca insan hakikati, bar ve onurlu bir yaam salamak için Vedat Aydn yolunda ilerliyor. diye konutu.

HALKA ÖNCÜ OLANLAR DEVLETN HEDEFNDEDRLER

Aydnn kardei Veysi Aydn, dönemin karanlk güçleri tarafndan katledilen aabeyinin katillerinin 28 yldr ortaya çkarlmadn belirterek, Bunca yldr biz katilin peinde deiliz. çünkü biliyoruz ki katil bir organizasyonladr. Geçmiten beri Kürtlere bu yaplmtr. Bunun için tek tek kiilerin peine dümüyoruz dedi.

ZHNYET DEMED

HDP Diyarbakr Milletvekili Musa Farisoullar ise Vedat Aydnn faillerinin bilinmesine ramen 28 yldr aça çkarlmadna dikkat çekerek, Bu devletin kuruluundan beri var olan zihniyeti deimedi. Halkmza ve öncülerimize kar dümanlklar her tülü katliamlar yapyor diye belirtti.

Ana Sayfaya Git