Görüş Bildir

HDP'liler Aydın'ı andı

90’lı yılların ilk faili meçhul cinayeti olan HEP Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın, ölümün 28’inci yıl dönümde mezarı başında anıldı.

HDP'liler Aydın'ı andı

Halkın Emek Partisi’nin (HEP) Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın, öldürülüşünün 28'inci yıl dönümünde mezarı başında anıldı. 5 Temmuz 1991’de gece vakti evinde gözaltına alınan Aydın’ın cenazesi iki gün sonra Elazığ’ın Maden ilçesi yakınlarında bulundu.

'DEMOKRATİK SİYASETİN ÖNCÜSÜYDÜ'

Mardin Kapı Mezarlığı'nda yapılan anmaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri, HDP’li yöneticiler ve Kürt siyasetçilerle birlikte Vedat Aydın'ın kardeşi Veysi Aydın katıldı.

HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, Vedat Aydın'ın büyük bir devrimci ve bir öğretmen olduğunu söyledi. Ceylan, "Vedat Aydın şahsında zihniyetini de katletmek istediler. Belki Vedat Aydın'ı fiziken bizden aldılar ama fikri ve manevi olarak yüz binlerce Vedat Aydın yarattılar. Bugün milyonlarca insan hakikati, barışı ve onurlu bir yaşamı sağlamak için Vedat Aydın yolunda ilerliyor." diye konuştu.

'HALKA ÖNCÜ OLANLAR DEVLETİN HEDEFİNDEDİRLER'

Aydın'ın kardeşi Veysi Aydın, dönemin karanlık güçleri tarafından katledilen ağabeyinin katillerinin 28 yıldır ortaya çıkarılmadığını belirterek, "Bunca yıldır biz katilin peşinde değiliz. Çünkü biliyoruz ki katil bir organizasyonladır. Geçmişten beri Kürtlere bu yapılmıştır. Bunun için tek tek kişilerin peşine düşmüyoruz” dedi.

'ZİHNİYET DEĞİŞMEDİ’

HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ise Vedat Aydın’ın faillerinin bilinmesine rağmen 28 yıldır açığa çıkarılmadığına dikkat çekerek, "Bu devletin kuruluşundan beri var olan zihniyeti değişmedi. Halkımıza ve öncülerimize karşı düşmanlıklar her tülü katliamları yapıyor" diye belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi