HDP'lilere dört koldan baskın!

İçişleri Bakanlığı 11 ilde operasyon düzenlendiğini ve 235 kişinin "Terör örgütü adına faaliyetlerde bulunduğu ve sosyal medya üzerinden terör propagandası yaptığı tespit edilerek gözaltına alındığını" açıkladı.

Haberler 13.12.2016 - 09:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Operasyonlarda gözaltna alnanlarn çounu HDPnin il ve ilçe yöneticileri, üyeleri oluturuyor. Ayrca, Beiktataki saldrnn ardndan sosyal medyada yaptklar paylamlar nedeniyle gözaltna alnan yaklak 20 üpheli de var. CHP Sosyal Medya Danman Mücahit Avc da gözaltna alnanlar arasnda.

stanbulda il e bakanlar gözaltnda

stanbul Terörle Mücadele ube Müdürlüü ekipleri, yürütülen bir soruturma kapsamnda alnan gözalt ve arama karar dorultusunda HDPnin stanbul l Bakanl ile baz adreslerde arama yapt. Operasyonda, aralarnda HDP stanbul l E Bakanlar Doan Erba ve Aysel Güzelin de bulunduu 21 kii gözaltna alnd.

Ankarada 18 gözalt

Ankarada da HDP l Bakan brahim Binici ile partinin baz il ve ilçe yöneticilerinin aralarnda bulunduu 18 kii gözaltna ald. Ankara Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ube Müdürlüü ekipleri, yürütülen bir soruturma kapsamnda, baz adreslere operasyon düzenledi. Gözaltna alnanlar arasnda l Bakan brahim Binici, Mamak lçe Bakan ile baz il ve ilçe yöneticileri bulunuyor.

Adanada 25 gözalt

HDPye yönelik bir dier operasyon ise Adanada gerçekleti. çok sayda adreste arama yapan ekipler, HDP l E Bakanlar Hüseyin Beyaz ve Gülseren Tural ile ilçe bakanlarnn da aralarnda bulunduu 25 kiiyi gözaltna ald.

Mersinde 93 gözalt

Mersin Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda, haklarnda gözalt karar verilen il merkezinde 108, Tarsusta 27, Silifkede 3, Gülnar ilçesinde ise 1 olmak üzere 139 üphelinin yakalanmas için Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesi ekipleri baz adreslere operasyon düzenledi.

Operasyonda HDP Mersin l Bakan Sadun Doan, parti il ve ilçe yöneticileri, mahalle temsilcileri ile baz Akdeniz Belediyesi çalanlarnn da aralarnda olduu il merkezinde 70, Tarsusta 20, Silifke ilçesinde ise 3 kii olmak üzere 93 kii PKK/KCK terör örgütüne üye olma suçlamasyla gözaltna alnd. Soruturma kapsamnda HDPli Akdeniz Belediye Bakan Fazl Türkün de aralarnda olduu 46 kiinin ise arand örenildi.

anlurfada 58 gözalt

anlurfa Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesi ekipleri, kent genelinde PKKya yönelik yaplan çalmalar sonucu baz adreslere operasyon düzenlendi. Operasyonda, örgüt üyesi olduklar iddiasyla hakknda gözalt karar verilen HDP üyelerinin de aralarnda bulunduu baz üphelilerin gözaltna alnd.

Gaziantepte 36 gözalt

Gaziantep Valiliinden yaplan açklamada, Gaziantep Emniyet Müdürlüü ekiplerinin PKK/KCK örgütünün talimatlar dorultusunda eylem ve faaliyette bulunan 52 kiinin yakalanmasna yönelik e zamanl operasyon düzenledii belirtildi.

Bu kapsamda, HDP ve DBP yöneticilerinin yan sra PKKy destekleyen baz derneklerin yöneticileri, sosyal medya üzerinden PKK propagandasn yaparak, Cumhurbakanna, kurumlara ve güvenlik güçlerine hakaret eden, aslsz suçlamada bulunduu belirlenen kiilerin de olduu 36 kiinin e zamanl operasyonla gözaltna alnd kaydedildi.

Manisada 5 gözalt

Manisa l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ube ekipleri, Manisada PKK/KCKya yönelik daha önceden belirlenen adreslere e zamanl operasyon düzenledi. Operasyon kapsamnda HDP Manisa l Bakan A.E, HDP Salihli lçe Bakan A.M. ve A.D, A.O. ve M.B. gözaltna alnd.

Hakkaride HDP yöneticisi Konur gözaltna alnd

Hakkari Cumhuriyet BasavclncaPKKya yönelik yürütülen soruturma kapsamnda, Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesi ekipleri kentte baz adreslere e zamanl operasyon düzenledi.

Operasyonda HDP il yöneticisi Evin Konur ve eski DBP l Bakan Zübeyde Bor gözaltna alnd.

Ana Sayfaya Git