HDP'lilere dört koldan baskın!

İçişleri Bakanlığı 11 ilde operasyon düzenlendiğini ve 235 kişinin "Terör örgütü adına faaliyetlerde bulunduğu ve sosyal medya üzerinden terör propagandası yaptığı tespit edilerek gözaltına alındığını" açıkladı.

HDP'lilere dört koldan baskın!

Operasyonlarda gözaltına alınanların çoğunu HDP'nin il ve ilçe yöneticileri, üyeleri oluşturuyor. Ayrıca, Beşiktaş'taki saldırının ardından sosyal medyada yaptıkları paylaşımlar nedeniyle gözaltına alınan yaklaşık 20 şüpheli de var. CHP Sosyal Medya Danışmanı Mücahit Avcı da gözaltına alınanlar arasında.

İstanbul'da il eş başkanları gözaltında

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yürütülen bir soruşturma kapsamında alınan gözaltı ve arama kararı doğrultusunda HDP'nin İstanbul İl Başkanlığı ile bazı adreslerde arama yaptı. Operasyonda, aralarında HDP İstanbul İl Eş Başkanları Doğan Erbaş ve Aysel Güzel'in de bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı.

Ankara'da 18 gözaltı

Ankara'da da HDP İl Başkanı İbrahim Binici ile partinin bazı il ve ilçe yöneticilerinin aralarında bulunduğu 18 kişi gözaltına aldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yürütülen bir soruşturma kapsamında, bazı adreslere operasyon düzenledi. Gözaltına alınanlar arasında İl Başkanı İbrahim Binici, Mamak İlçe Başkanı ile bazı il ve ilçe yöneticileri bulunuyor.

Adana'da 25 gözaltı

HDP'ye yönelik bir diğer operasyon ise Adana'da gerçekleşti. Çok sayıda adreste arama yapan ekipler, HDP İl Eş Başkanları Hüseyin Beyaz ve Gülseren Tural ile ilçe başkanlarının da aralarında bulunduğu 25 kişiyi gözaltına aldı.

Mersin'de 93 gözaltı

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, haklarında gözaltı kararı verilen il merkezinde 108, Tarsus'ta 27, Silifke'de 3, Gülnar ilçesinde ise 1 olmak üzere 139 şüphelinin yakalanması için Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri bazı adreslere operasyon düzenledi.

Operasyonda HDP Mersin İl Başkanı Sadun Doğan, parti il ve ilçe yöneticileri, mahalle temsilcileri ile bazı Akdeniz Belediyesi çalışanlarının da aralarında olduğu il merkezinde 70, Tarsus'ta 20, Silifke ilçesinde ise 3 kişi olmak üzere 93 kişi "PKK/KCK terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında HDP'li Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk'ün de aralarında olduğu 46 kişinin ise arandığı öğrenildi.

Şanlıurfa'da 58 gözaltı

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, kent genelinde PKK'ya yönelik yapılan çalışmalar sonucu bazı adreslere operasyon düzenlendi. Operasyonda, örgüt üyesi oldukları iddiasıyla hakkında gözaltı kararı verilen HDP üyelerinin de aralarında bulunduğu bazı şüphelilerin gözaltına alındı.

Gaziantep'te 36 gözaltı

Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin PKK/KCK örgütünün talimatları doğrultusunda eylem ve faaliyette bulunan 52 kişinin yakalanmasına yönelik eş zamanlı operasyon düzenlediği belirtildi.

Bu kapsamda, HDP ve DBP yöneticilerinin yanı sıra PKK'yı destekleyen bazı derneklerin yöneticileri, sosyal medya üzerinden PKK propagandasını yaparak, Cumhurbaşkanına, kurumlara ve güvenlik güçlerine hakaret eden, asılsız suçlamada bulunduğu belirlenen kişilerin de olduğu 36 kişinin eş zamanlı operasyonla gözaltına alındığı kaydedildi.

Manisa'da 5 gözaltı

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, Manisa'da PKK/KCK'ya yönelik daha önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında HDP Manisa İl Başkanı A.E, HDP Salihli İlçe Başkanı A.M. ve A.D, A.O. ve M.B. gözaltına alındı.

Hakkari'de HDP yöneticisi Konur gözaltına alındı

Hakkari Cumhuriyet BaşsavcılığıncaPKK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri kentte bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda HDP il yöneticisi  Evin Konur ve eski DBP İl Başkanı  Zübeyde Bor gözaltına alındı.

Kaynak: Diyarbakır Söz