Hedef 1 milyon turist

Kültür ve Turizm İl Müdürü Alp "Diyarbakır şu anda huzur şehridir. Geçen yıl yaklaşık 400 bin olan turist sayısında bu yıl hedefimiz 1 milyonu aşmaktır" dedi.

Haberler 17.04.2018 - 01:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Kültür ve Turizm Müdürü Cemil Alp, Diyarbakr u anda huzur ehridir. Geçen yl yaklak 400 bin olan turist saysnda bu yl hedefimiz 1 milyonu amaktr. dedi.

Turizm Haftas etkinlikleri kapsamnda, Cahit Stk Taranc Kültür Merkezinde, stanbul Feneryolu Halk Eitim Merkezi Müdürlüünün hazrlad Kortiktepeden Diyarbakra konulu resim sergisi açld.

DYARBAKIRDA TURZM

Alp, burada yapt konumada, Diyarbakrn tarihi ve kültürel zenginliklerine ilikin bilgi verdi.

Diyarbakrn u anda huzur ehri olduunu belirten Alp, Diyarbakr sahabeler, peygamberler ve medeniyetler ehridir, 33 medeniyete bakentlik yapmtr. Sadece yerli deil, yabanc turistin de bu bölgeye gelmesini arzu ediyoruz. Geçen yl yaklak 400 bin olan turist saysnda bu yl hedefimiz 1 milyonu amaktr. dedi.

1 MLYON TURST HEDEF

Alp, Diyarbakrn dünyann en güvenli ehirlerinden birisi olduunu, kentin hakettii yere gelmesi için çaba gösterdiklerini söyledi.

stanbul Feneryolu Halk Eitim Merkezi Müdürü Mehmet Akgün de sergide 30 kursiyerin çalmalarnn yer aldn dile getirdi.

Diyarbakrn kadim bir ehir olduunu belirten Akgün, Gelip buray görmek lazm. Bu scak ilgiyi birçok ilde gördük ama Diyarbakrn atmosferi bizi ayr etkiledi. Tarihi ve kültürüyle dolu dolu bir ehir. Diyarbakrda memnun olduk ve doyduk, herkesin buraya gelmesini tavsiye ediyorum. diye konutu.

Sergi, cuma gününe kadar gezilebilecek. Kentte, Turizm Haftas kapsamnda 22 Nisana kadar çeitli etkinlikler düzenlenecek.

Ana Sayfaya Git