Eşinin kilosuyla dalga geçen kadın manevi tazminat ödeyecek

Eşinin kilosuyla dalga geçti: Mahkeme tazminat kararı verdi: 5 bin lira manevi tazminat ödeyecek.

Eşinin kilosuyla dalga geçen kadın manevi tazminat ödeyecek

Eşinin kilosuyla dalga geçen kadın manevi tazminat ödeyecek. Ankara'da bir kadın, kilolu olduğu için kocasına alaycı sözler söylemesi ve aşağılayıcı hareketler ve tavırlar sergilemesi sebebiyle 5 bin lira manevi tazminata mahkum edildi.
Eşinin kilosuyla dalga geçen koca manevi tazminat ödeyecek.

Eşinin kilosuyla dalga geçen kadın manevi tazminat ödeyecek

Kocasına kilolu olduğu için aşağılayıcı ifadeler kullandığına kanaat getirilen kadın, mahkeme tarafından 5 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum edildi.

Ankara'da M.S.A. adlı koca, 2019'da avukatı aracılığıyla eşi V.A'ya boşanma davası açmıştı. Davacı M.S.A, dava dilekçesinde eşinin kendisine, özellikle kilosunu gerekçe göstererek "duygusal şiddet" uyguladığını ve bunu ayrıca cinsel isteksizliğe de dönüştürdüğünü ifade etti.

Gelirlerinin aynı olmasına rağmen, evin maddi yükünü kendisinin üzerine bırakan karısının, evdeki işlerle de ilgilenmediğini dile getiren koca, boşanmanın haricinde eşinden 30'ar bin lira maddi ve manevi tazminat istedi.

Aynı zamanda kadın da kocasına "karşı dava" açtı. Kocasının fiziksel özelliklerini görerek ve bilerek evlendiğini, duygusal şiddet ve baskı uygulamanın, aşağılamanın ve evin giderlerine katılmamanın söz konusu olmadığını belirten kadın, kocasının kendisinden habersiz kredi çektiğini, bu borcu ödemekte zorlandığını, haciz tehdidi altında huzurunun bozulduğunu ifade etti. Kadın, eşinin kendisini sevmediğini de sık sık ifade ettiğini kaydetti ve 70 bin lira maddi, 100 bin lira da manevi tazminat istedi.

Mahkeme Kadını Haksız Buldu

Ankara 7. Aile Mahkemesi, kadını ise haksız buldu ve tarafların boşanmalarına karar verdi.
Mahkemenin gerekçeli kararında, yargılamada tanık beyanlarına ve toplanan deliller göre, kilolu olması nedeniyle kocasına aşağılayıcı ifadeler kullanması, spor programları ve diyet uygulaması ayrıca cinsel birliktelikten kaçınması sebebiyle kadını kusurlu buldu.

Mahkemenin gerekçeli kararında, kocanın, kadından habersiz borçlanmasına ilişkin değerlendirmede bulundu. "Kadının tanığının, çiftle birlikte yaptıkları konuşmada, kadının durumdan bilgisi olduğunu belirtmesi ve sonrasında çiftin birlikte yaşamaya devam etmeleri sebebiyle kadının bu kusuru hoş görüyle karşıladığı kanaatine varılmıştır." değerlendirmesinde bulunuldu.

KARARDA YER ALAN O İFADELER

Kadının, kocasından şiddet gördüğüne ve diğer somut delil ve tanık beyanı bulunmadığı bildirilen kararda, şunlar kaydedildi: Kocanın mutlu bir birliktelik için evlilik yaptığı, evliliğin ise kadının tam kusuru nedeniyle son bulduğu anlaşılmaktadır. Bu sebeple tarafların ekonomik sosyal durumları da değerlendirilerek koca yararına 15 bin lira maddi tazminata hükmedilmiştir. Boşanmayı doğuran eylemler değerlendirildiğinde, kadının davranışlarının kocanın kişilik haklarına saldırı niteliğinde olması nedeniyle, fiillerin haksızlık boyutları, mahiyeti dikkate alınarak 5 bin lira manevi tazminata hükmedilmiştir. İstinaf mahkemesince de hukuka uygun bulunan kararın temyiz incelemesini Yargıtay 2. Hukuk Dairesi yaptı. Daire de Eşinin kilosuyla dalga geçen kadın manevi tazminat ödeyecek kararını onadı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler