Hristiyanlar Lanetlendi!

MARDİN Protestan Kilisesi Papazı Ender Peker, Yeni Zelanda'daki iki camiye yönelik terör saldırısını lanetleyerek, "Böyle bir katliam yapmak hiçbir kutsal kitapta yer almaz, İncil'de de yer almaz" dedi.

Haberler 16.03.2019 - 12:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni Zelandann Christchurch ehrindeki iki camiye cuma namaz srasnda düzenlenen ve 49 kiinin hayatn kaybettii terör saldrsyla ilgili Mardin Protestan Kilisesi Papaz Ender Peker açklama yapt. Saldry lanetleyen Ender Peker, Bu nasl bir cani ki ibadethanede insanlar ibadet ediyorken saldryor ve öldürüyor. Kim olursa olsun, ne olursa olsun, hangi dinden olursa olsun, saldry yapan da ibadeti eden de kim olursa olsun, kabul edilemez bir olaydr. çünkü kutsal kitaba baktmzda, kitab okuduumuzda Allah diyor ki, Öldürmeyeceksiniz. Allahn verdii can Allah alr. Böyle bir katliam yapmak hiçbir kutsal kitapta yer almaz, ncilde de yer almaz. Rab Öldürmeyeceksin diyor, hatta daha da ilerisini söyler; brakn öldürmeyi, kardeine öfkelenen herkes katildir. Öfke bile bir katliam sebebidir. çünkü insan önce öfkelenir. O öfkeye sahip çkmazsa ileride katliama dönüür. Dolaysyla her ekilde bu günahtr ve ncile uymaz, Rabbin hiçbir kitabna uymaz diye konutu.

Açklamasnda Mardindeki dinler arasndaki bar ve kardelikten de örnekler veren Peker, Mardinde kilise olarak bizim komumuz camidir. Tabelalara bakyorsun bir tabela camiyi, bitiikteki tabela kiliseyi gösteriyor. Biz burada birlikte bir anlay ve nezaket içerisinde kardeçe yayoruz dedi.

Ana Sayfaya Git