Hristiyanlar Lanetlendi!

MARDİN Protestan Kilisesi Papazı Ender Peker, Yeni Zelanda'daki iki camiye yönelik terör saldırısını lanetleyerek, "Böyle bir katliam yapmak hiçbir kutsal kitapta yer almaz, İncil'de de yer almaz" dedi.

Hristiyanlar Lanetlendi!

Yeni Zelanda'nın Christchurch şehrindeki iki camiye cuma namazı sırasında düzenlenen ve 49 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısıyla ilgili Mardin Protestan Kilisesi Papazı Ender Peker açıklama yaptı. Saldırıyı lanetleyen Ender Peker, "Bu nasıl bir cani ki ibadethanede insanlar ibadet ediyorken saldırıyor ve öldürüyor. Kim olursa olsun, ne olursa olsun, hangi dinden olursa olsun, saldırıyı yapan da ibadeti eden de kim olursa olsun, kabul edilemez bir olaydır. Çünkü kutsal kitaba baktığımızda, kitabı okuduğumuzda Allah diyor ki, 'Öldürmeyeceksiniz'. Allah'ın verdiği canı Allah alır. Böyle bir katliam yapmak hiçbir kutsal kitapta yer almaz, İncil'de de yer almaz. Rab 'Öldürmeyeceksin' diyor, hatta daha da ilerisini söyler; bırakın öldürmeyi, kardeşine öfkelenen herkes katildir. Öfke bile bir katliam sebebidir. Çünkü insan önce öfkelenir. O öfkeye sahip çıkmazsa ileride katliama dönüşür. Dolayısıyla her şekilde bu günahtır ve İncil'e uymaz, Rabbin hiçbir kitabına uymaz" diye konuştu.

Açıklamasında Mardin'deki dinler arasındaki barış ve kardeşlikten de örnekler veren Peker, "Mardin'de kilise olarak bizim komşumuz camidir. Tabelalara bakıyorsun bir tabela camiyi, bitişikteki tabela kiliseyi gösteriyor. Biz burada birlikte bir anlayış ve nezaket içerisinde kardeşçe yaşıyoruz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz