Hücre evinde kıstırıldılar!

Diyarbakır'da polis kontrol noktasına saldırı yapıldı, 2 polis yaralandı, kaçan örgüt üyeleri hücre evinde kıstırıldı. Bir PKK'lı öldürüldü, iki kişi yakalandı.

Haberler 31.10.2016 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR merkez Kayapnar lçesinde PKKl militanlar polis kontrol noktasna düzenledii saldrda 2 polis yaraland.

Merkez Kayapnar lçesinde Elaz karayolu ile 75 Metre Caddesinin kesitii bölgedeki polis kontrol noktasna örgüt üyelerince el yapm patlayc atp uzun namlulu silahlarla ate açt.

SALDIRIDA K POLS YARALANDI

Polislerin de karlk vermesi üzerine çatma çkt. çatmada 2 polis memuru yanalanrken, bölgeye ambulans ve takviye güvenlik güçleri sevk edildi. Yaral polisler, Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi Ek Binasna kaldrlarak tedaviye alnd.

K ÜPHEL YAKALANDI, 1 ÖLÜ

2 polisin yaralanmasna yol açan saldrnn ardndan kaçan teröristlerin yakalanmas için l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesi ekiplerince operasyon gerçekletirildi. Saldr düzenleyenlerin Fabrika Mahallesindeki bir eve saklandklarn belirleyen güvenlik güçlerinin teslim ol çarlarna ate açlarak karlk verilmesi üzerine çatma çkt. Operasyonda bir örgüt üyesi etkisiz hale getirildi, 2 kii de yakaland. Evde yaplan aramada roketatar, uzun namlulu silah ve tabanca ele geçirildi.

VALLKTEN AçIKLAMA GELD

Valilikten yaplan açklamada, etkisiz hale getirilen PKKlnn, ayn zamanda 31 Mart 2016 tarihinde Balar Mahallesinde Emniyet Özel Harekat ube Müdürlüü personelini tayan servis aracna yönelik bomba yüklü araçla gerçekletirilen ve 8 polisin ehit dütüü saldrnn faillerinden biri olduu belirtildi.

HAVAN SALDIRI YAPILDI

Öte yandan, Hakkarinin çukurca lçesinin Iraka sfr noktasnda bulunan Güvenda Bölgesinde PKKllarn etkisiz hale getirilmesi için sürdürülen operasyonlar aralksz sürdürülüyor. Bugün ölen saatlerinde, snrn Irak tarafndaki örgüt üyeleri Güvenda Bölgesinde operasyon yapan bir askeri birlie havanl saldr düzenledi. lk ate srasnda 1 uzman çavu ehit oldu. Saldrnn yapld bölge, Hava Kuvvetleri ve bölgedeki konulu topçu birlikleri tarafndan youn ekilde ate altna alnd. 5 PKKl etkisiz hale getirildii bölgede çatmalar sürüyor.

Ana Sayfaya Git