Huzur veren buluşma!

Diyanet İşleri Başkanlığınca başlatılan "Cami, Çocuk ve Aile Buluşması" etkinliği kapsamında Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesindeki yaz Kur'an kursunda eğitim gören öğrenciler aileleriyle camide bir araya geldi, ilahiler seslendirdi.

Haberler 29.07.2019 - 00:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanlnca balatlan, Cami, çocuk ve Aile Bulumas etkinlii kapsamnda Diyarbakrn Kayapnar ilçesinde yaz Kuran kursunda eitim gören çocuklar ve aileleri camide bulutu.

Cebeli Nur Camisinde gerçekletirilen ve Kuran- Kerim tilavetiyle balayan etkinlikte, çocuklar ve aileleri ilahiler seslendirdi.

Kayapnar lçe Müftü Vekili Bahattin Genç, Kuran- Kerim ve temel dini bilgileri örenmenin çocuklar için önemli olduunu, camilerin çocuk sesleriyle daha da güzelletiini söyledi.

CAM BULUMASI

çocuklarmzn dini deerleri yaayarak örenmesini istiyoruz. Cami yolu, Allah, Peygamber, Kuran yoludur, dini deerleri örenmenin yoludur. Diyarbakr scaklnda, yüreklerine su serpme adna çocuklara dini deerlerimizi öretiyoruz. Örencilerimize, hocalarmza ve velilerimize gayretleri için teekkür ediyorum. diyen Genç, unlar kaydetti:

Peygamberimiz, Bir anne ve baba çocuklarna güzel ahlaktan daha güzel ve üstün bir miras brakamaz diye buyuruyor. Bu miras sadece iyi bir meslek, bir apartman brakma deil, hayrl bir evlat olarak yetisin diye özverili ve gayretli bir ekilde zamanndan, tatilinden feragat edip, çocuklaryla ilgilenip camiye yönlendirmektir.

Velilerden Bedriye Aksoy Güler ise büyük bir heyecanla camiye geldiklerini belirterek, etkinliin güzel geçtiini söyledi.

çOCUK VE ALELER

Güler, Böyle etkinliklerden geri kalmak istemiyorum. imizi, gücümüzü brakp geldik. dedi.

Meltem Günlü de dünden bu yana bu etkinlie katlmann heyecann yaadklarn anlatarak, çok güzel bir etkinlik oldu. Bütün emei geçenlere teekkür ediyor, devamn diliyorum. Anne, baba, çocuk ve hocalarn bir araya gelmesi çok verimli oldu. diye konutu.

Örencilerden Seda Okur da etkinlii çok beendiini belirtti.

Aylin Özçelik, ilahiler seslendirildiini, Kuran okunduunu dile getirerek, bu etkinliklerin sürmesini istediklerini aktard.

üheda Akkaya, Camilerde böyle etkinliklerin yaplmas çok güzel. ifadesini kulland.

Etkinlik sonunda çocuklara çeitli ikramlarda bulunuldu.

Ana Sayfaya Git