İbadetlerimiz her daim olsun

Regaip, Miraç, Berat ve Kadir gecesi gibi manevi inceleri içerisinde barındıran üç aylar, Regaip gecesi ile başladı.

Haberler 29.02.2020 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrl vatandalar: Regaip gecesi gibi özel günlerde ibadetlerimizi artrmalyz

çinde Regaib, Miraç, Berat Kandili ve Kadir gecesi gibi önemli dört geceyi barndran üç aylar, ibadetlerinin yaplmas, Allaha dua edip tövbelerde bulunmas, bol bol Kuran- Kerim okunmas ve nefis tezkeresi gibi ibadetlerin yaplmas adna kaçrlmayacak bir frsat olarak duruyor.

Üç aylarn balangc olan Regaib gecesinde camilere akn eden 7den 70e Diyarbakrl vatandalar, Regaib gecesinde namazlarmz aksatmamamz, oruçlarmz düzgün bir ekilde tutmamz, Allahu Tealaya yalvarta bulunarak tövbe istememiz ve nefsimizi terbiye etmeye çalarak geçirmemiz gerektiini söyledi.

ALLAHU DEALA BZ MÜSLÜMANLARIN AFFEDLMES çN BR FIRSAT SUNUYOR

3 aylarn Hicri Takvime göre hesaplandn belirten Esat Mert Türker, 3 aylar Hicri Takvimine göre hesap edilen aylardan biridir. Bunlarn ilkini Recep Ay oluturmaktadr. kincisi aban ve son ay da Ramazan Aydr. Bu aylar bizler için frsat aylardr. çünkü Allahu Teala biz Müslümanlarn affedilmesi için bir frsat sunuyor. Recep Aynn içerisinde bulunan Regaib gecesi de bugündür. Bizler de inallah idrak edip ibadetlerle bu geceyi geçireceiz. dedi.

Regaib kelimesinin ne anlama geldiini belirten Türker, Regaib kelimesinin kökeni re-e-bedir. Bir eyi arzulamak ve ona meyle etmek manasndadr. Bundan dolay bu gecede bol bol zikir, fikir ve tefekkür etmemiz gerekmektedir. Ayrca 3 aylar içerisinde yer alan aban ay için Peygamber Efendimiz benim aymdr demitir. Nitekim Peygamber Efendimizin Ramazan aynn dnda en çok oruç tuttuu ay, aban ay olmutur. Peygamber Efendimiz, Ramazan aynn da ümmetin ay olduunu belirtmitir. Bu ayda Kadir gecesi sakldr. Bütün bunlar göz önünde bulundurarak hayrl amelleri çoaltmamz gerekir. Günahlarmza nedamet duyup tövbe etmemiz gerekir. çünkü bu özel gün ve aylar bir frsattr. ifadelerini kulland.

KANDLLERMZ NALLAH NAMAZ, BADET VE MEVLDL GEçER

Regaib gecesinin Müslümanlara hayrlar getirmesi için temenni de bulunan Garibe Gürbüz, Regaib Kandili gibi özel günler nallah bütün Müslümanlara hayrlar getirir. Bu günlerde Rabbim hayrl kaplar herkese açsn. Bu tür özel günlerde Kuran- Kerimi Müslümanlar okumaldr. Namazlarmz klmalyz. Oruçlarmz da tutarsak çok daha iyi olur. eklinde konutu.

Regaib gecelerinin ibadetle cokulu geçtiini belirten Ayten Güne, Bütün kandillerimiz gibi bugünkü Regaib Kandilimiz de cokulu bir ekilde güzel geçiyor. Rabbim herkese böyle güzel günler nasip etsin. Ayn ekilde kandillerimiz inallah namazl, ibadetli ve mevlidli geçer. 2020 nallah ümmet-i Muhammede hayrlar ve bereketler getirir. temennisinde bulundu.

Regaib geceleri gibi özel günlerde Müslümanlarn ibadetlerini ihya etmeleri gerektiini belirten Serdar Okman, Regaib Kandili gibi önemli gecelerimizde Müslümanlar namazlarn ihya etmelidir. Oruçlarn güzel bir ekilde tutmaldrlar. Fakir fukaraya yardm etmelidirler. Bizim de elimizden imdilik bunlar geliyor. çok ükür ki bunlar da yapabiliyoruz. dedi.

Bütün Müslümanlarn Regaib Kandilini kutlayan Zeynep pek, Öncelikle bütün Müslümanlarn Regaib Kandili mübarek olsun demek istiyorum. Müslümanlar böyle özel gecelerde namaz klsn. Oruç tutsun. badetlerini artrsn. ifadelerini kulland.

MÜSLÜMANLAR DAHA çOK CAMLERE YOUNLASIN

Müslümanlarn daha çok camilere younlamas gerektiini belirten Ferhat çiçek, Regaib Kandili gibi günlerde Müslümanlar daha çok camilere younlasn. Genel anlamda Müslümanlk vazifelerimizi doru düzgün yapmadmz için bari böyle güzel günleri frsat bilip deerlendirelim. Böylece haramdan en azndan biraz da olsa uzak durmu oluruz. Ayrca 3 aylar bata olmak üzere kandillerimizin olduu özel gecelerde Müslümanlar olarak namazlarmz artrmamz gerekiyor. Oruçlarmz düzenli tutmamz gerekiyor. Ksacas Müslümanlar olarak bu dönemleri dolu dolu geçirmemiz lazm. eklinde konutu.

Küçük yata olmasna ramen ibadetlerini yaptn belirten Muhammet Deniz, Müslümanlar bu günlerde çok dua etsinler. Kuran- Kerimi bol bol okusunlar. badetlerini artrsnlar ve namaz klsnlar. Küçük yata da olsam ben namaz klyorum. badetlerimi yapyorum. Kuran- Kerim okuyorum. çok ükür Rabbime bunlarn hepsini yapyorum. dedi.

Müslümanlarn bu günlerde bol bol dua etmeleri gerektiini belirten ehmus Bilge, Herkesin Regaib Kandili mübarek olur nallah. Müslümanlar bu günleri oruçla geçirmelidir. Ayrca bol bol dua etmeleri çok güzel olur. Nitekim tövbe kaplar bu günlerde ardna kadar açktr. Bundan dolay Müslümanlar bu frsat kaçrmamalar gerekiyor. ifadelerini kulland.

Müslümanlarn birlik ve beraberlik içerisinde olmas gerektiini belirten Yldz Durmaz, Öncelikle bütün Müslüman kardelerin kandilini mübarek ediyorum. Rabim bu gecelerin hürmetine ezanlarmz hiç susturmasn. Ayrca Müslümanlar bu aylar frsat bilip bol bol dua etmeli ve bunun dnda birlik ve beraberlik içerisinde olmal diyorum. temennisinde bulundu.

Son zamanlarda yaanan felaketlerin birer uyar niteliinde olduunu belirten Durmaz, Biliyorsunuz son zamanlarda ülkemiz bata olmak üzere dünyada türlü türlü musibetler gerçekleti. Örnein; depremler, ç felaketi ve Corona virüs gibi musibetler bunlardan birkaçdr. Bu musibetlere baktmzda kyametin yaklatn anlayabiliyoruz. Rabbimize tövbe etmek için gönderilen uyarlardr. Bizler de bu uyarlar deerlendirip frsata çevirmemiz gerekiyor. Namaz, oruç, zekt ve dier bütün ibadetlerimizi sklatrmamz lazm. ifadelerini kulland.

DÜNYADA YAANAN FELAKETLERDEN DERS çIKARIP ALLAHA YÖNELMEMZ GEREKYOR

Gençlere duada bulunan Nevin Tienç, Rabbim bu günlerin hürmetine bütün gençlerimize hayrl kaplar açsn. sizlere i versin. u an dünya gündeminde olan Corona virüsü yok etsin. Ayrca bu günleri Müslümanlar frsat bilip ibadet, dua, oruç ve Kuran ile geçirmelidir. eklinde konutu.

Bata namaz olmak üzere birçok kulluk görevimizden uzaklatmz belirten Hülya Gökalp, Böyle özel günlerimizde Müslümanlar bol bol namazlarn klmal. çünkü Müslümanlarn çou ne yazk ki namazlarn bata olmak üzere birçok kulluk görevini terk etmi. Dinimizin de direi namaz olduu için en bata yapmamz gerek budur. Bunun dnda etrafmzdaki fakir ve yetimleri görmemiz gerekiyor. Nitekim en büyük amaçlarmz bunlar olmaldr. ifadelerini kulland.

Dünyada yaanan birçok felaketlerden ders çkarmamz gerektiini belirten Devran Erylmaz, Bu aylar ve bu özel günler frsat zamanlardr. Müslümanlar bu zamanlarn kymetini bilmelidir. Bundan dolay bu günlerde namaz klalm, oruç tutalm, zekatlarmz verelim. Özellikle Türkiyedeki depremler ve dünyadaki hastalklar gibi birçok felaket geçirdik. En azndan bunlar bilip Allaha yönelmemiz gerekiyor. Bu ekilde Allah daha çok anmamz lazm. diye konutu.

Recep ayndan balayp Ramazan ayna kadar bir hazrlk içerisinde olmamz gerekiyor

3 aylarn ilk gününden son gününe kadar bir hazrlk içerisinde olmamz gerektiini belirten Bilal engül, Peygamber Efendimizin sürekli olarak Ya Rabbi! Recep ve aban ayn bizim için mübarek kl ve bizleri Ramazan ayna ulatr derdi. Bundan dolay bizlerin Recep ayndan balayp Ramazan ayna kadar bir hazrlk içerisinde olmamz gerekiyor. Regaib Kandili gibi özel geceleri ibadetlerle ihya etmemiz gerekiyor. Dualarn kabul edildii bu gecelerde Müslümanlara bol bol dua etmemiz lazm. ifadelerini kulland.

Regaib gecesi gibi özel günlerde ibatelerimizi artrmamz gerektiini belirten Engin Akyüz, Regaib Kandili gibi güzel gecelerde Müslümanlar bol bol tövbe etmesi gerekiyor. badetlerini artrmas lazm. Yine dualarla geçirmesi lazm. çünkü her eyi Allahtan isteyeceksin. Her ey onun elinde. O ne derse oluverir. Bu bilinçle sürekli Rabbimize yönelmemiz lazm. eklinde konutu.

Kuran- Kerime sarlp kendimizi gelitirmemiz gerektiini belirten Demet Batmaz, Bu günler ile birlikte namazmza ve orucumuza daha çok sarlmamz gerekiyor. badetlerimizi artrp daha düzgün yapmamz lazm. Kuran- Kerime sarlarak kendimizi sürekli gelitirmemiz gerekiyor. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git