İçişleri'nden yılbaşı alarmı!

İçişleri Bakanlığı, vatandaşların yılbaşı gecesini huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla yurt genelinde 340 bin 351 personel, 769 hava aracı, 218 deniz aracı ve 588 dedektör köpeğin görev alacağını açıkladı.

Haberler 31.12.2021 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlktan yaplan yazl açklamaya göre, çileri Bakan Süleyman Soylunun imzasyla 81 il valiliine güvenlik önlemlerini içeren Ylba Tedbirleri konulu genelge gönderildi. Bu tedbirlerin etkinliini artrmak ve üst düzey koordinasyonu salamak amacyla, 31 Aralk Cuma günü bata çileri Bakan Süleyman Soylu olmak üzere, Bakan Yardmclar, Emniyet Genel Müdürü, Jandarma Genel Komutan, Sahil Güvenlik Komutan, Göç daresi Bakan ve bakanln dier üst yöneticileri ülkenin dört bir yannda sahada olacak. Tüm valiler, kaymakamlar, il-ilçe emniyet müdürleri, il-ilçe jandarma komutanlar, görev yaptklar il-ilçelerde olacak ve yeni yln ilk klarna kadar görevlerine devam edecek. htiyaç duyulduunda koordinasyonu salamak ve ülke düzeyindeki olaylar anlk olarak takip etmek amacyla Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezinde (GAMER) Bakan Yardmcs bakanlnda, ller daresi Genel Müdürü, Emniyet Genel Müdür Yardmcs, Jandarma Genel Komutan Yardmcs ve Sahil Güvenlik Komutan Yardmcs yeni yln ilk klarna kadar koordinasyon görevine sürdürecek.

340 BN 351 PERSONEL GÖREV ALACAK

Ylba gecesinin huzur ve güven içinde geçirilmesi için 30 Aralk 2021 tarihi saat 08.00 ile 01 Ocak 2022 tarihi saat 08.00 arasnda tedbirler younlatrlacak. Bu kapsamda Jandarma Genel Komutanlnca 6 bin 522 adet uygulama noktas oluturuldu. Jandarmadan 8 bin 164 trafik, 63 bin 871 dier birimlerden olmak üzere toplam 72 bin 35 personel, 674 hava arac ve 352 dedektör köpek görev yapacak. Emniyet Genel Müdürlüünde 7 bin 560 uygulama noktasnda ise, 21 bin 558 trafik, 243 bin 742 dier birimlerden olmak üzere toplam 265 bin 300 personel, 86 hava arac, 55 deniz arac ve 228 dedektör köpek görev alacak. Sahil Güvenlik Komutanlnda da; 163 yüzer unsur, 9 hava arac, 124 kara arac, 8 dedektör köpek ve 561 karargah hareket merkezi personeli olmak üzere toplam 3 bin 16 personel görevli olacak. Yurt genelinde toplamda 340 bin 351 personel, 769 hava arac, 218 deniz arac ve 588 dedektör köpek görev alacak.

ALKOL DENETMLERNE AIRLIK VERLECEK

Trafik ekipleri yol güzergahlarnda, seyir halinde ve sürücüler tarafndan rahatlkla görülebilecek ekilde tepe lambalar sürekli yanar vaziyette konulandrlacak. Ya nedeniyle karayolunun kapanmas durumunda araçlar, önceden belirlenen alternatif güzergahlara veya dinlenme alanlarna yönlendirecek. Vatandalarn evlerine salk içinde dönmelerini temin için özellikle ylba gecesi saat 24.00ten sonra trafikte alkol denetimlerine arlk verilecek. Ayrca kayak merkezlerinin bulunduu illerde ilave trafik tedbirleri alnacak. Kazalarn youn olarak meydana geldii yol kesimlerinde sabit/seyir halinde ve tepe lambalar yanar vaziyette trafik ekipleri görevlendirilecek. Güzergahta buzlanma, youn kar ya veya tipi gibi seyir güvenliini tehlikeye düürebilecek durumlarn tespit edilmesi halinde yolun durumu ile ilgili, dier kurumlarla birlikte gerekli tedbirler gecikmeksizin alnacak. 81 ile gönderilen genelge kapsamnda kritik tesislerdeki güvenlik önlemleri artrlarak buralarda ilave tedbirle alnacak.

HA, DRONE GB HAVA ARAçLARI LE MOTORZE EKPLER ETKN KULLANILACAK

Terör örgütü mensuplarnn Türkiyeye legal/illegal geçi aray içerisinde olduu göz önünde bulundurularak snr hattnda alnan tedbirler artrlacak. Terör örgütü mensuplarnn el yapm patlayc tarz eylemler yapabilecei göz önünde bulundurularak büyükehirler bata olmak üzere gümrük kaplarnda alnan tedbirler artrlacak. Bata araç, gereç ve dedektör köpekler olmak üzere gerekli olan tüm unsurlar seferber edilecek, deniz kenarnda bulunan illerde Sahil Güvenlik Komutanl ve Emniyet Genel Müdürlüü ky emniyeti birimleri tarafndan planlamalar yaplarak, gerekli tedbirler alnacak. Kolluk birimlerinin elindeki helikopter, HA ve dron gibi hava araçlar ve motorize ekipler etkin olarak kullanlacak. Denize kys olan illerde bata Sahil Güvenlik Komutanl birimleri ve dier kolluk kuvvetleri ile birlikte göçmen kaçakçl ve yasa d faaliyetlere yönelik alnan caydrc etkin tedbirlere devam edilecek. Vatandalarn can güvenliine büyük tehdit oluturabilecek uyuturucu, kaçak ve sahte alkollü içkinin satnn engellenmesi ve ele geçirilmesine yönelik yl boyunca yaplan mücadele ylba günü de etkin bir ekilde yürütülecek.

KORANAVRÜS TEDBRLER DE DENETLENECEK

Yeni yl programlar nedeniyle insan younluunun artabilecei konaklama tesisleri, elence mekanlar, restoran, kafe vb. yerlerde Salk Bakanl Koronavirüs Bilim Kurulu tarafndan hazrlanan Covid-19 Salgn Yönetimi ve çalma Rehberi ile bakanlkça yaymlanan genelgelere uyulup uyulmadna yönelik etkin, youn ve sürdürülebilir denetimler gerçekletirilecek. Ylba tedbirleri kapsamnda görevli personel tarafndan salgnla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske kullanm ve mesafe kuralna uyulacak.

Ana Sayfaya Git