İhmalden öldü iddiası

İki yaşındaki çocuğun ihmal yüzünden vefat ettiği iddia edildi.

Haberler 05.05.2021 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda 3 katl evin balkonundan düen 2 yandaki Elvin Yldzn doktor ve hastanede çalanlarnn ihmali yüzünden vefat ettii iddia edildi.

Hilal Mahallesi 2703 Sokakta bulunan bir binann 3üncü katnn balkonundan aaya dümesi sonras özel bir hastaneye kaldrlan ve burada uzun süre müdahale edilmeyip Eitim ve Aratrma Hastanesine sevk edilen Elvin Yldzn (2), her iki hastanede de doktor ve hastanede çalanlarnn ihmali yüzünden vefat ettii ileri sürüldü.

Yldz ailesi, ar yaralanmasna ramen kentteki özel bir hastane ile Eitim ve Aratrma Hastanesinde çocuun uzun süre bekletildiini, çok geç müdahale edilmesinden dolay vefat ettiini öne sürüyor.

Olayn aratrlarak çocuklarnn ölümünde ihmali olanlar hakknda ilem yaplmasn isteyen aile, her iki hastanenin doktor ve çalanlar hakknda dava açmaya hazrlanyor.

çocuun kayd için 350 TL istediler

Elvin Yldzn amcas Müslüm Yldz, önce özel bir hastaneye kaldrlan çocua yarm saat hiçbir müdahalede bulunulmadn öne sürerek, 2 yandaki yeenim evin balkonundan dütü. Dütüünü gören komular çocuu kendi araçlaryla özel bir hastaneye götürüyorlar. Götürülen özel hastanede yarm saat boyunca hiçbir müdahalede bulunmadlar. Olay duyan babas saat 12.30da hastaneye varyor. Hastane çalanlarnn kendisine çocuun kaydnn yaplmas gerektiini ve her film bana 350 TL yatrmalar gerektiini söylüyorlar. Kardeimde onlara ne gerekiyorsa yaplmasn söyledi. Kardeimin söylemi üzerine girilerini yapp müdahalede bulunmaya baladlar. dedi.

çocuk bir saat hastanede bekletildi, korkulacak bir eyin olmad söylendi

Konumasnn devamnda Yldz, Yeenimi film çekmek için 3-4 defa 6 kata götürüp getirdiler. çekilen filmler sonucunda acilde bulunan doktor bize korkulacak bir eyin olmadn, dalanda yrtlma, bann arka ksmnda ikinlik olduunu ve beyninde herhangi bir zararn olmadn söyledi. Bundan sonra da youn bakm servisine yatnn yaplmas gerektiini söyledi. Bizde yatn yaptk. Aradan bir saat sonra hastanede çocuk cerrahnn olmadn örendik. Bunun üzerine yeenimin çocuk cerrah olan bir hastaneye sevk edilmesini istedik. ifadelerini kulland.

Hastamz kabul eden doktoru bulamadk

Kimsenin çocukla ilgilenmediini iddia eden Yldz, öyle devam etti: Özel hastanenin acil doktoru, 112 komuta merkezi tarafndan yeenimin Batman Eitim ve Aratrma Hastanesine sevkinin kabul edildiini söyledi. Yarm saat sonra bizi sevk ettiler fakat bizi sevk ettikleri Batman Eitim ve Aratrma Hastanesinde hastamz kabul eden doktoru bulamadk. Özel hastanenin ambulans oförü ve çalanlar bize hiçbir ekilde yardmc olmadlar. Yeenimi ambulanstan çkarp yarm saat kadar oksijensiz braktlar. Bu durum karsnda kimsenin bize yardmc olmadn görünce kendimiz acil doktoruna gidip yeenimin durumunu izah ettik fakat orada bulunan doktor bize hiçbir ekilde yardmc olmad. Bize çocuu Bölge Hastanesinin acil bölümüne götürmemizi söyledi.

Kendi imknmzla hastane içerisinde oksijen tüpü aradk

çocuun dakikalarca oksijensiz kaldn dile getiren Yldz, Bunun üzerine özel hastaneden bizi getiren ambulans çalanlarna yeenimi Bölge Hastanesi aciline götürmemiz gerektiini söylesem de bizi dinlemediler. Bize hastay kabul eden doktorun burada olduunu söylediler. Bu süre içerisinde yeenimin oksijensin halde fenalatn gördüm. Bir daha orada bulunan doktordan yardm istediysem de bana yardmc olmad. Bizde kendi imknmzla hastane içerisinde oksijen tüpü aradk ve bulunduumuz iki oksijen tüpünün de bo olduunu bize söylediler. Bunun üzerine sedyede bulunan yeenimi hastanenin içerisine alp 20 dakika boyunca oksijensiz bir ekilde gezdirdiler. dedi.

Doktor ve personelden ikyetçiyiz

Daha sonra müdahale yapldysa da yeeninin vefat ettiini dile getiren Yldz konumasn öyle sürdürdü:

Yeenimi hastanenin içerisinde dolatrdktan sonra tekrar ambulansa bindirip bizi eski Bölge Hastanesinin acil bölümüne götürdüler. Acile giri yaptktan sonra üç tane doktor yeenime müdahalede bulundular fakat bize kalbinin durduunu söylediler. Bunun üzerine 30 dakika boyunca müdahale etmelerine ramen yeenimi kaybettik. Yeenimin ölümüyle ilgili Batman Eitim ve Aratrma Hastanesi ve özel hastanenin doktor ve personellerinden ikyetçiyiz. Özellikle bizi yanl yönlendiren ambulans personellerinden de ikyetçiyiz. Cumhuriyet Savclna da gereken ikyetimizi yapp bu olayn takipçisi olacaz.

Bütün hukuki ilemleri balatacam

2 yandaki kz Elvinin vefat nedeniyle konuma güçlüü çeken baba Cihat Yldz, Müslüm aabeyimin de dedii gibi çocuumun ölümünde ihmali olan Batman Eitim ve Aratrma hastanesi ile özel hastanede bulunan doktor ve çalanlardan ikyetçiyim. Benim kzm gündüz saat 12.00de dütü, saat 16.00ya kadar her iki hastanede doru dürüst bir müdahalede bulunmad. Onlar bata Allaha havale ediyorum ve gereken bütün hukuki ikyetlerimi de yapacam ki, baka kiilerin çocuklarnn bana böyle bir ey gelmesin. ifadelerini kulland.

Elvin Yldz (2), ailesi ve yaknlar tarafndan gözyalar arasnda kiztepe Mezarlnda topraa verildi.

ddialara ilikin telefonla görütüümüz özel hastane yetkilileri, hastanede Elvin Yldza gereken tüm müdahalenin yapldn ileri sürerek, yaknlarnn talebi üzerine Elvinin Eitim ve Aratrma Hastanesine sevk edildiini belirtti.

Ana Sayfaya Git