Görüş Bildir

İhmalden öldü iddiası

İki yaşındaki çocuğun ihmal yüzünden vefat ettiği iddia edildi.

İhmalden öldü iddiası

Batman’da 3 katlı evin balkonundan düşen 2 yaşındaki Elvin Yıldız’ın doktor ve hastanede çalışanlarının ihmali yüzünden vefat ettiği iddia edildi.

Hilal Mahallesi 2703 Sokakta bulunan bir binanın 3’üncü katının balkonundan aşağıya düşmesi sonrası özel bir hastaneye kaldırılan ve burada uzun süre müdahale edilmeyip Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen Elvin Yıldız’ın (2), her iki hastanede de doktor ve hastanede çalışanlarının ihmali yüzünden vefat ettiği ileri sürüldü.

Yıldız ailesi, ağır yaralanmasına rağmen kentteki özel bir hastane ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çocuğun uzun süre bekletildiğini, çok geç müdahale edilmesinden dolayı vefat ettiğini öne sürüyor.

Olayın araştırılarak çocuklarının ölümünde ihmali olanlar hakkında işlem yapılmasını isteyen aile, her iki hastanenin doktor ve çalışanları hakkında dava açmaya hazırlanıyor.

“Çocuğun kaydı için 350 TL istediler”

Elvin Yıldız’ın amcası Müslüm Yıldız, önce özel bir hastaneye kaldırılan çocuğa yarım saat hiçbir müdahalede bulunulmadığını öne sürerek, “2 yaşındaki yeğenim evin balkonundan düştü. Düştüğünü gören komşular çocuğu kendi araçlarıyla özel bir hastaneye götürüyorlar. Götürülen özel hastanede yarım saat boyunca hiçbir müdahalede bulunmadılar. Olayı duyan babası saat 12.30’da hastaneye varıyor. Hastane çalışanlarının kendisine çocuğun kaydının yapılması gerektiğini ve her film başına 350 TL yatırmaları gerektiğini söylüyorlar. Kardeşimde onlara ne gerekiyorsa yapılmasını söyledi. Kardeşimin söylemi üzerine girişlerini yapıp müdahalede bulunmaya başladılar.” dedi.

“Çocuk bir saat hastanede bekletildi, korkulacak bir şeyin olmadığı söylendi”

Konuşmasının devamında Yıldız, “Yeğenimi film çekmek için 3-4 defa 6 kata götürüp getirdiler. Çekilen filmler sonucunda acilde bulunan doktor bize korkulacak bir şeyin olmadığını, dalağında yırtılma, başının arka kısmında şişkinlik olduğunu ve beyninde herhangi bir zararın olmadığını söyledi. Bundan sonra da yoğun bakım servisine yatışının yapılması gerektiğini söyledi. Bizde yatışını yaptık. Aradan bir saat sonra hastanede çocuk cerrahının olmadığını öğrendik. Bunun üzerine yeğenimin çocuk cerrahı olan bir hastaneye sevk edilmesini istedik.” ifadelerini kullandı.

“Hastamızı kabul eden doktoru bulamadık”

Kimsenin çocukla ilgilenmediğini iddia eden Yıldız, şöyle devam etti: “Özel hastanenin acil doktoru, 112 komuta merkezi tarafından yeğenimin Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevkinin kabul edildiğini söyledi. Yarım saat sonra bizi sevk ettiler fakat bizi sevk ettikleri Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hastamızı kabul eden doktoru bulamadık. Özel hastanenin ambulans şoförü ve çalışanları bize hiçbir şekilde yardımcı olmadılar. Yeğenimi ambulanstan çıkarıp yarım saat kadar oksijensiz bıraktılar. Bu durum karşısında kimsenin bize yardımcı olmadığını görünce kendimiz acil doktoruna gidip yeğenimin durumunu izah ettik fakat orada bulunan doktor bize hiçbir şekilde yardımcı olmadı. Bize çocuğu Bölge Hastanesinin acil bölümüne götürmemizi söyledi.”

“Kendi imkânımızla hastane içerisinde oksijen tüpü aradık”

Çocuğun dakikalarca oksijensiz kaldığını dile getiren Yıldız, “Bunun üzerine özel hastaneden bizi getiren ambulans çalışanlarına yeğenimi Bölge Hastanesi aciline götürmemiz gerektiğini söylesem de bizi dinlemediler. Bize hastayı kabul eden doktorun burada olduğunu söylediler. Bu süre içerisinde yeğenimin oksijensin halde fenalaştığını gördüm. Bir daha orada bulunan doktordan yardım istediysem de bana yardımcı olmadı. Bizde kendi imkânımızla hastane içerisinde oksijen tüpü aradık ve bulunduğumuz iki oksijen tüpünün de boş olduğunu bize söylediler. Bunun üzerine sedyede bulunan yeğenimi hastanenin içerisine alıp 20 dakika boyunca oksijensiz bir şekilde gezdirdiler.” dedi.

“Doktor ve personelden şikâyetçiyiz”

Daha sonra müdahale yapıldıysa da yeğeninin vefat ettiğini dile getiren Yıldız konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yeğenimi hastanenin içerisinde dolaştırdıktan sonra tekrar ambulansa bindirip bizi eski Bölge Hastanesinin acil bölümüne götürdüler. Acile giriş yaptıktan sonra üç tane doktor yeğenime müdahalede bulundular fakat bize kalbinin durduğunu söylediler. Bunun üzerine 30 dakika boyunca müdahale etmelerine rağmen yeğenimi kaybettik. Yeğenimin ölümüyle ilgili Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve özel hastanenin doktor ve personellerinden şikâyetçiyiz. Özellikle bizi yanlış yönlendiren ambulans personellerinden de şikâyetçiyiz. Cumhuriyet Savcılığına da gereken şikâyetimizi yapıp bu olayın takipçisi olacağız.”

“Bütün hukuki işlemleri başlatacağım”

2 yaşındaki kızı Elvin’in vefatı nedeniyle konuşma güçlüğü çeken baba Cihat Yıldız, “Müslüm ağabeyimin de dediği gibi çocuğumun ölümünde ihmali olan Batman Eğitim ve Araştırma hastanesi ile özel hastanede bulunan doktor ve çalışanlardan şikâyetçiyim. Benim kızım gündüz saat 12.00’de düştü, saat 16.00’ya kadar her iki hastanede doğru dürüst bir müdahalede bulunmadı. Onları başta Allah’a havale ediyorum ve gereken bütün hukuki şikâyetlerimi de yapacağım ki, başka kişilerin çocuklarının başına böyle bir şey gelmesin.” ifadelerini kullandı.

Elvin Yıldız (2), ailesi ve yakınları tarafından gözyaşları arasında İkiztepe Mezarlığı’nda toprağa verildi.

İddialara ilişkin telefonla görüştüğümüz özel hastane yetkilileri, hastanede Elvin Yıldız’a gereken tüm müdahalenin yapıldığını ileri sürerek, yakınlarının talebi üzerine Elvin’in Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiğini belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi