İkinci el eşya satışına sınırlama

Siirt Valiliği, kamu güvenliği ve kamu düzeninin korunmasına yönelik il sınırları içerisinde her türlü ikinci el eşya ile maddi değeri yüksek hurda malzemelerinin alım ve satım bilgilerini bulundurmayan iş yerlerine para cezası uygulanacağını bildirdi.

Haberler 12.11.2017 - 12:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Valiliin 09 Kasm 2017 tarih ve 2017/05 sayl kararyla, hrszlk mal eyann ikinci el piyasada satn önlemek ve hrszlk mal eyann bir menfaat temini açsndan cazip bir yol olarak görünmesinin önüne geçilmesi amacyla bir dizi önlemler alnd açkland.

KNC EL EYA SATII

Açklamada, Gerçekleen hrszlk olaylar sonras elde edilen eyann tespiti üzerine olayn aydnlatlmas, üphelilerin tespiti ve yakalanmas, çalnan malzemelerin elde edilmesinin salanmas, suçun ilenmesinde elde edilen eyann satlmak suretiyle ortadan kaybolmasn önleyerek suç delillerinin karartlmasnn önlenmesi amaçlanmaktadr. Bu amaçla, cep telefonu, bilgisayar, elektronik ve beyaz eya, mobilya, hurda malzeme, kablo benzeri ekonomik deeri olan her türlü eyay satan ve satn alana ait bilgileri, satlan malzemelerin teknik özelliklerine ait bilgileri bulundurmayan, ikinci el eya alm satm ii yapan i yerlerine ve hurdaclara idari para cezas uygulanacaktr denildi.

Ana Sayfaya Git