Ilısu Barajı'nda su seviyesi 93 metreye ulaştı

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında yapılan Ilısu Barajı'nda biriken su miktarı 4 milyar metreküpe, su seviyesi 93 metreye ulaştı.

Haberler 24.03.2020 - 11:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Devlet Su leri Genel Müdürlüünden (DS) yaplan yazl açklamaya göre, Ilsu Baraj ve Hidroelektrik Santralinde (HES) enerji üretimine balama hazrlklar yaplyor.

Ilsu Barajnda su tutma çalmalar kontrollü ekilde devam ediyor. Geçen yln austos ay itibaryla su tutulmaya balanmasyla baraj gölünde su seviyesi 93 metreye, depolanan su miktar da 4 milyar metreküpe ulat. 10,5 milyar metreküp suyun depolanaca baraj tamamlandnda, ülke ekonomisine yllk 2,5 milyar lira katk sunacak.

93 metreye ulat

Dicle Nehri üzerindeki en büyük hidroelektrik yatrm olan Ilsu Baraj ve HES Projesi, ülkenin en önemli projeleri arasnda gösteriliyor.

Bata Diyarbakr, Batman, Mardin, Siirt ve rnak olmak üzere Güneydou Anadolu Bölgesinin tamamnn kalknmasna katk salayacak Ilsu Baraj, 1200 megavat kurulu gücü ve ylda üretecei yaklak 4,12 milyar kilovatsaat enerji ile kurulu güç bakmndan Atatürk, Karakaya ve Kebandan sonra ülkenin en büyük 4. baraj olacak.

Ana Sayfaya Git