İlklerin YAŞ toplantısı sona erdi

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Yüksek Askeri Şura toplantısı sona erdi. Önemli atamaların yapıldığı toplantı 2,5 saat sürdü. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından açıklama yapıldı. Kalın, "9 general/amiral bir üst rütbeye, 41 albay ise general/amiralliğe yükseltildi.Deniz Kuvvetleri Komutanı Adnan Özbal oramiralliğe, 2. Ordu Komutanı Metin Temel orgeneralliğe terfi ettirildi" dedi.

Haberler 03.08.2018 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakanl Hükümet Sisteminin ilk Yüksek Askeri ura (YA) toplants, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan bakanlnda balad. 2,5 saat süren Yüksek Askeri ura toplants sona erdi.

Cumhurbakanl Sözcüsü brahim Kaln tarafndan açklama yapld.

Kaln, 9 general ve amiral bir üst rütbeye yükseltildi. 41 albay ise general/amirallie yükseltildi. 12 general/amiral kadrosuzluktan emekliye sevk edilmitir. 215 olan general/amiral says 244 olacaktr. 13 generalin görev süreleri 1 yl, 383 albayn görev süreleri 2 yl süreyle uzatld. dedi.

Kaln, Deniz Kuvvetleri Komutan Adnan Özbal oramirallie, 2. Ordu Komutan Metin Temel orgenerallie terfi ettirildi diye konutu.

Antkabirde düzenlenen tören sonrasnda YA üyeleri Cumhurbakanl Külliyesinde Cumhurbakan Erdoan bakanlnda yaplan toplantya katlyor. Toplantya Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay, Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Adalet Bakan Abdulhamit Gül, çileri Bakan Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayrak, Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler ve kuvvet komutanlar katld.

lklerin toplants olarak görülen toplant, Cumhurbakanl Hükümet Sisteminin ilk YA toplants. Önemli kararlarn alnaca toplantya Cumhurbakan Yardmcs Fuat Okta ilk defa katld. Genelkurmay Bakan olarak önceki YA toplantlarna katlan Hulusi Akar toplantya ilk defa Milli Savunma Bakan olarak, Genelkurmay Bakan olarak da Orgeneral Yaar Güler katld.

Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayrak ile Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk da YA toplantsna ilk defa katld.

Önemli kararlarn alnaca toplantda önemli atamalarn da yaplmas bekleniyor.

Ana Sayfaya Git