Görüş Bildir

İlklerin YAŞ toplantısı sona erdi

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Yüksek Askeri Şura toplantısı sona erdi. Önemli atamaların yapıldığı toplantı 2,5 saat sürdü. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından açıklama yapıldı. Kalın, "9 general/amiral bir üst rütbeye, 41 albay ise general/amiralliğe yükseltildi.Deniz Kuvvetleri Komutanı Adnan Özbal oramiralliğe, 2. Ordu Komutanı Metin Temel orgeneralliğe terfi ettirildi" dedi.

İlklerin YAŞ toplantısı sona erdi

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında başladı. 2,5 saat süren Yüksek Askeri Şura toplantısı sona erdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından açıklama yapıldı.

Kalın, "9 general ve amiral bir üst rütbeye yükseltildi.  41 albay ise general/amiralliğe yükseltildi. 12 general/amiral kadrosuzluktan emekliye sevk edilmiştir. 215 olan general/amiral sayısı 244 olacaktır. 13 generalin görev süreleri 1 yıl, 383 albayın görev süreleri 2 yıl süreyle uzatıldı." dedi.

Kalın, "Deniz Kuvvetleri Komutanı Adnan Özbal oramiralliğe, 2. Ordu Komutanı Metin Temel orgeneralliğe terfi ettirildi" diye konuştu.

Anıtkabir’de düzenlenen tören sonrasında YAŞ üyeleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan toplantıya katılıyor. Toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları katıldı.

İlklerin toplantısı olarak görülen toplantı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk YAŞ toplantısı. Önemli kararların alınacağı toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktaş ilk defa katıldı. Genelkurmay Başkanı olarak önceki YAŞ toplantılarına katılan Hulusi Akar toplantıya ilk defa Milli Savunma Bakanı olarak, Genelkurmay Başkanı olarak da Orgeneral Yaşar Güler katıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da YAŞ toplantısına ilk defa katıldı.

Önemli kararların alınacağı toplantıda önemli atamaların da yapılması bekleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi