İnsiyad konferans verdi

İnsani Sorumluklar İlim Kültür ve Yardımlaşma Derneği İNSİYAD, İslam’da yardımlaşma temalı konferans verdi.

Haberler 21.02.2017 - 08:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkezi Diyarbakrda bulunan ve yardma muhtaç ailelere yapt yardmlarla gündem de olan nsani Sorumluklar lim Kültür ve Yardmlama Dernei (NSYAD) Dicle Üniversitesi Yar Doç Dr Mesut Bayarn anlatmyla bir konferans verdi.

Konferansta slamda yardmlamann önemine vurgu yaplrken, herkesin gücü yettii kadar fakir fukaray gözetmesinin gerektii belirtildi. Konferans sonras Söz Habere açklamalarda bulunan NSYAD Genel bakan Murat Yaa dernein yapt yardm faaliyetleri hakknda bilgi verdi.

SLAMDA YARDIMLAMA

Yaa öyle dedi; htiyaç sahibi ailelerin varlndan haberdardk, kendimizce yllarca baz çalmalar yapyorduk saha ya inip baz yardmlar yapyorduk çevre de baz yardm kurulularnn yardm yaptn görüyorduk. Ama bir yerden sonra bunu kendi kedimize sormaya baladk, acaba bu insanlara ylda bir defa iki defa yardm yaptktan sonra görevimizi yerine getirmi oluyor muyuz? Veya o insanlar daha sonra nasl bir hayat içinde kalyorlar, nasl bir yalnzlk içerisinde kalyorlar, hayatlarn nasl idame edebiliyorlar? Gibi sorular sormaya baladk kendimize. Bunun böyle olmayacana karar verdik, yani insanlara yaptmz bir, iki yardmdan sonra kendi kaderleri ile ba baa brakmann yanl olduu kanaatine vardk. Uzun istiareler sonucunda gönüllü arkadalar ve özellikle genç arkadalarn enerjileri ile beraber bir çalma balattk.

GIDA VE GYS ÜZERNE

çalmalarmz hem gda yardm, hem giysi yardm, eer madur ailenin evi yaanlamayacak durumda ise o evin tadilat, ev eyas eksiklerini giderme babnda sürdürüyoruz. Bunlar, bizim yaptmz maddi yardmlar ama ayn zamanda unu da düünüyoruz, bu insanlara sürekli yardm ederek onlara faydal olabilir miyiz? Hayr, o zaman onlara yapmamz gereken eer ki i durumu yok ise, isizlik varsa eer onlara i bulmak. Ailenin içinde eitim noktasnda geri de duran insanlar varsa eitimine yardmc olmak bu balamda onlar iyi bir seviye ye getirmek yani bir müddet sonra madur olan aileleri madur pozisyonundan çkarp en azndan yardm edebilecek noktaya getiriyoruz.

Ana Sayfaya Git