Görüş Bildir

İnsiyad konferans verdi

İnsani Sorumluklar İlim Kültür ve Yardımlaşma Derneği İNSİYAD, İslam’da yardımlaşma temalı konferans verdi.

İnsiyad konferans verdi

Merkezi Diyarbakır’da bulunan ve yardıma muhtaç ailelere yaptığı yardımlarla gündem de olan İnsani Sorumluklar İlim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (İNSİYAD) Dicle Üniversitesi Yar Doç Dr Mesut Bayar’ın anlatımıyla bir konferans verdi.

Konferansta İslam’da yardımlaşmanın önemine vurgu yapılırken, herkesin gücü yettiği kadar fakir fukarayı gözetmesinin gerektiği belirtildi. Konferans sonrası Söz Habere açıklamalarda bulunan İNSİYAD Genel başkanı Murat Yaşa derneğin yaptığı yardım faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

İSLAM'DA YARDIMLAŞMA

Yaşa şöyle dedi; “İhtiyaç sahibi ailelerin varlığından haberdardık, kendimizce yıllarca bazı çalışmalar yapıyorduk saha ya inip bazı yardımları yapıyorduk çevre de bazı yardım kuruluşlarının yardım yaptığını görüyorduk. Ama bir yerden sonra bunu kendi kedimize sormaya başladık, acaba bu insanlara yılda bir defa iki defa yardım yaptıktan sonra görevimizi yerine getirmiş oluyor muyuz? Veya o insanlar daha sonra nasıl bir hayat içinde kalıyorlar, nasıl bir yalnızlık içerisinde kalıyorlar, hayatlarını nasıl idame edebiliyorlar? Gibi sorular sormaya başladık kendimize. Bunun böyle olmayacağına karar verdik, yani insanlara yaptığımız bir, iki yardımdan sonra kendi kaderleri ile baş başa bırakmanın yanlış olduğu kanaatine vardık. Uzun istişareler sonucunda gönüllü arkadaşlar ve özellikle genç arkadaşların enerjileri ile beraber bir çalışma başlattık.

GIDA VE GİYSİ ÜZERİNE

Çalışmalarımızı hem gıda yardımı, hem giysi yardımı, eğer mağdur ailenin evi yaşanılamayacak durumda ise o evin tadilatı, ev eşyası eksiklerini giderme babında sürdürüyoruz. Bunlar, bizim yaptığımız maddi yardımlar ama aynı zamanda şunu da düşünüyoruz, bu insanlara sürekli yardım ederek onlara faydalı olabilir miyiz? Hayır, o zaman onlara yapmamız gereken eğer ki iş durumu yok ise, işsizlik varsa eğer onlara iş bulmak. Ailenin içinde eğitim noktasında geri de duran insanlar varsa eğitimine yardımcı olmak bu bağlamda onları iyi bir seviye ye getirmek yani bir müddet sonra mağdur olan aileleri mağdur pozisyonundan çıkarıp en azından yardım edebilecek noktaya getiriyoruz”.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi