Irmak hapis onaylandı!

"Silahlı terör örgütü PKK/KCK ile paralel açıklamalarda bulunan sanığın eylemlerinin ifade özgürlüğü ya da siyasi parti faaliyetleri olarak değerlendirilmesine olanak bulunmamaktadır"

Haberler 01.03.2018 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesince, HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmakn silahl terör örgütüne üye olmak ve terör örgütü propagandas yapmak suçundan çarptrld 10 yl hapis cezas onand.

Diyarbakr 5. Ar Ceza Mahkemesince, 10 yl hapis cezasna çarptrlan Irmakn avukatlar, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesine bavurarak, söz konusu kararn bozularak yarglamann yeniden yaplmasn ve Irmakn tahliyesini talep etti.

tiraz deerlendiren Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesince, sank avukatlarnn müvekkilinin savunma hakknn kstland yönündeki usule ilikin iddialarna mahkemece yaplan gerekçe ve deerlendirmenin yerinde olduu belirtilerek, sank avukatlarnn usule ilikin iddialarnda hakl olmadklar vurguland.

Siyasi partilere üye olmak ve siyasi parti faaliyetinde bulunma özgürlüünün baka özgürlükler gibi terör örgütlerince kullanlmak istenilebildiinin açk olduu belirtilen kararda, unlara yer verildi:

27 Aralk 2015te Demokratik Toplum Kongresi (DTK) E Bakan Selma Irmakn sözde özyönetim ilanna ilikin 14 maddeyi Kürtçe olarak okuduu anlalmtr. Silahl terör örgütü PKK/KCK ile paralel açklamalarda bulunan sann eylemlerinin ifade özgürlüü ya da siyasi parti faaliyetleri olarak deerlendirilmesine olanak bulunmamaktadr.

- Usule ve esas ilikin hukuka aykrlk bulunmamtr

Kararda, Irmaka verilen 10 yl hapis cezasndaki mahkemenin kararnda usule ve esasa ilikin herhangi bir hukuka aykrln bulunmad aktarld.

Delillerde ve ilemlerde herhangi bir eksikliin bulunmadna yer verilen kararda, u deerlendirmede bulunuldu:

spat bakmndan deerlendirme yerindedir. Sann eylemlerinin doru nitelendirildii, sank hakknda takdir edilen ceza miktarnn yerinde olduu ve kanunda öngörülen suç tiplerine uyduu, cezalarn kanuni balamda uyguland ve istinaf bavurusunda bulunan sank müdafilerinin ileri sürdüü nedenler yerinde görülmemi olmakla CMKnin 280/1-a maddesi gereince istinaf bavurusunun esastan reddine karar verilmitir.

Sank avukatlarnn Irmakn tahliyesine ilikin taleplerinin de deerlendirildii kararda, mahkemenin tutukluluun devamna ilikin gerekçesi, sana verilen ceza miktar ve tutuklulukta geçirdii sürenin dikkate alnarak tahliye taleplerinin CMKnin 104/3 maddesi gereince reddine karar verildii belirtildi.

- Verilen ceza

3 Kasm 2017de görülen karar durumasnda mahkeme, Irmakn silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 7 yl 6 ay, terör örgütü propagandas yapmak suçundan da 2 yl 6 ay hapis cezasna çarptrlmasna karar vermiti.

Ayrca mahkeme, Irmakn kanuna aykr toplant ve gösteri yürüyüleri düzenlemek, yönetmek, bunlarn hareketlerine katlmak ile suç ve suçluyu övmek suçlarndan ise beraatini kararlatrmt.

Milletvekili Selma Irmakn dosyas, güvenlik gerekçesiyle Hakkariden Diyarbakra gönderilmiti.

Ana Sayfaya Git