IŞİD Taliban’ı çileden çıkarttı!

Afganistan'da etkisini artırmaya çalışan terör örgütü IŞİD patlayıcı maddeyle rehineleri parçalara ayırdı. IŞİD'in bu öldürme yöntemi Taliban'ı bile çileden çıkardı. Taliban, Afgan rehinelerin havaya uçurularak öldürülmesini "barbarlık" olarak nitelendirdi.

Haberler 12.08.2015 - 12:02 Son Güncelleme : 12.08.2015 - 12:02

AFGANİSTANDA YÜKSEK TANSİYON

Terör örgütü IŞİD son barbarlıklarından birini afganistanda gerçekleştirdi. IŞİD tarafından yayınlanan videoda, Afgan rehinelerin gövdelerine patlayıcı madde bağlanıyor ve kısa süre sonra rehineler havaya uçuruluyor.

görüntülerin yayınlanması Afganistanda hükümet güçlerine karşı savaşan Talibanıı kızdırdı. IŞİDin bu öldürme biçimini barbarlık olarak nitelendiren Taliban, IŞİDin videosu aşiret üyesi yaşlılar ile köy sakinlerinin patlayıcı maddeyle havaya uçurulmasını gösteriyor.

Bu katlima ve cinayetlerinislam adına yapılmış olması kabul edilemez denildi. IŞİDin yayınladığı görüntülerin geçtiğimiz haziran ayında Afganistanın doğusundaki Nangarhar bölgesinde çekildiği belirtildi.

IŞİD patlayıcı madde bağlayarak havaya uçurduğu yaşlıların, Taliban adına çalışan kişiler olduğu ileri sürüldü. Taliban ve IŞİD Afganistane etki alanları artırmak için birbirleriyle mücadele ediyor.

Kaynak : NTV

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır