İSİG Diyarbakır Meclisi kuruldu

Diyarbakır’da KESK, DİSK, DTO, TMMOB ve bileşenleri, İSİG Diyarbakır Meclisi’nin kuruluşunu deklare etti.

Haberler 12.06.2019 - 00:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kamu Emekçileri Sendikalar Konfederasyonu (KESK), Türkiye Devrimci çi Sendikalar Konfederasyonu (DSK), Diyarbakr Tabip Odas (DTO) ve Türk Mühendis ve Mimar Odalar Birlii (TMMOB) tarafndan çi Sal ve Güvenlii (SG) Diyarbakr Meclisi kuruldu. Meclisin kuruluu, Mimarlar Odas Diyarbakr ubesinde yaplan toplantyla ilan edildi. Toplantda konuan G Diyarbakr Meclisi yöneticilerinden Mahfuz Karaaslan, kapitalizmin salkszlnn çok yönlü olduunu ve emekçiyi ilgilendiren her eyin ise salkl olma haliyle ilgili olduunu söyledi. Karaaslan, içi sal ve güvenliinin sadece salk hizmeti sorunu olmadn ayn zamanda snf, iktidar ve bamllk sorunu olduunun altn çizdi.

SADECE ç SINIFI SORUNU DEL

cinayetlerinin sadece snfsal sorunla açklanamayacana dikkat çeken Karaaslan, çatmal süreçten yerinden edilerek göçertilen Kürt köylülerin ve Suriye savandan kaçan mültecilerin emeini satmak zorunda kalan içi snfnn en alt katmann oluturduunu kaydetti. Güvencesizletirme sorununun bir corafyann özgünlüklerinden ayr ele alnamayacan söyleyen Karaaslan, içi sal ve güvenlii sadece tbbi bir tanmlama zemininde tartlamayacan belirtti.

MESLEK HASTALIKLARI HARTASI

çi sal ve güvenliinin toplumsal bir mücadele olduunu ve kurumlara hapsedilmemesi gerektiinin altn çizen Karaaslan, ilk olarak yapmay düündükleri çalmalar öyle anlatt: Emekçilerin sendikallamasnn önündeki engellerin kaldrlmas, i cinayetleri ve emek-sömürü ilikisinin ve emekçiyi metalatran zihniyetinin aça çkarlmas, çinin emeine yabanclamasnn önlenmesi, çalma alanlarnn demokratiklemesini, i yerlerinde önlenebilir tüm risklere kar tedbirlerin alnmas, sal etkileyecek olumsuzluklarn ortadan kaldrlmas, i yerlerinin risk analizlerinin düzenli olarak yaplmasn ve emekçilerin bu sürece dahil edilmesini, ayn iyerinde çalanlar arasnda kadro ve statü farklarnn ortadan kaldrlmasn, i güvencesinin salanmas, tüm çalma alanlarnn, meslek hastalklarnn tehis edilerek meslek hastalklar haritasnn çkarlmas ve önlemlerinin alnmasn, içi sal ve güvenlii hizmetlerinin iveren güdümünden çkarlmasn amaçlamaktayz.

Karaaslan, son olarak daha kapsaml bir mücadele a oluturmak için kentte emek ve demokrasi mücadelesi veren kurumlar ile birlikte çalmalarn yürüteceklerini bildirdi.

Ana Sayfaya Git