İslam'a açılan ilk kapı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dicle Üniversitesi, Diyarbakır İl Müftülüğü ve Diyarbakır STK Fetih Platformu, “Anadolu'nun İslam'a Açılan İlk Kapısı Diyarbakır, Nebiler ve Sahabeler Şehri” konulu panel düzenledi.

Haberler 24.05.2017 - 08:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesi, Dicle Üniversitesi, Diyarbakr l Müftülüü ve Diyarbakr STK Fetih Platformu tarafndan Anadolunun slama Açlan lk Kaps Diyarbakr, Nebiler ve Sahabeler ehri konulu panel düzenlendi. Dicle Üniversitesi lahiyat Fakültesi Konferans Salonundaki panele, Dicle Üniversitesi lahiyat Fakültesi Öretim Üyeleri ve örenciler ile sivil toplum kurulularnn temsilcileri katld. Panel, Kuran- Kerim tilaveti ile balad.

Sunumlar yapld

Ardndan Diyarbakr l Müftüsü Burhan leyen, panelin açl konumasn yapt. Konumann ardndan moderatörlüünü Dicle Üniversitesi lahiyat Fakültesi Dekan Prof. Dr. Ali Akayn yapt panelde, stanbul Üniversitesi lahiyat Fakültesinden Prof. Dr. Adnan Demircan,Diyarbakrn Fethi ve Fetih Ruhu Mula Stk Koçman Edebiyat Fakültesinden Prof. Dr. Adnan çevik, Selçuklulardan Osmanlya Bir slam Beldesi Olarak Diyarbakr Frat Üniversitesi Edebiyat Fakültesinden Prof. Dr. brahim Ylmazçelik ise 18 ve 19 Yüzyllarnda Diyarbekir balkl birer sunum yapt.

Ana Sayfaya Git