İslam'a açılan ilk kapı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dicle Üniversitesi, Diyarbakır İl Müftülüğü ve Diyarbakır STK Fetih Platformu, “Anadolu'nun İslam'a Açılan İlk Kapısı Diyarbakır, Nebiler ve Sahabeler Şehri” konulu panel düzenledi.

İslam'a açılan ilk kapı!

Büyükşehir Belediyesi, Dicle Üniversitesi, Diyarbakır İl Müftülüğü ve Diyarbakır STK Fetih Platformu tarafından “Anadolu'nun İslam'a Açılan İlk Kapısı Diyarbakır, Nebiler ve Sahabeler Şehri” konulu panel düzenlendi. Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'ndaki panele, Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri ve öğrenciler ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Panel, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Sunumlar yapıldı

Ardından Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşleyen, panelin açılış konuşmasını yaptı. Konuşmanın ardından moderatörlüğünü Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akay'ın yaptığı panelde, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden Prof. Dr. Adnan Demircan,“Diyarbakır'ın Fethi ve Fetih Ruhu”; Muğla Sıtkı Koçman Edebiyat Fakültesi'nden Prof. Dr. Adnan Çevik, “Selçuklulardan Osmanlı'ya Bir İslam Beldesi Olarak Diyarbakır”; Fırat Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nden Prof. Dr. İbrahim Yılmazçelik ise “18 ve 19 Yüzyıllarında Diyarbekir” başlıklı birer sunum yaptı.

Kaynak: Diyarbakır Söz