İşte o an!

Önceki gün Nevruz kutlamaları sırasında arama noktasında polis tarafından vurulan Üniversite öğrencisi Kemal Korkut'un vurulma anının fotoğrafları ortaya çıktı.

Haberler 23.03.2017 - 08:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valiliinin çantamda bomba var hepinizi öldüreceim diyerek elindeki bçakla alana kotuu için canl bomba olma ihtimali deerlendirildiinden müdahale edilmitir dedii gencin yar çplak vaziyette elinde bçakla vurulduu ann fotoraflar ortaya çkt. Öldürülen gencin, Adyaman doumlu üniversite örencisi Kemal Kurkut olduu bildirildi.

KARE KARE GÖRÜNTÜLER

Opjektiflere yansyan ve kare kare görüntüleri ortaya çkan olayda Kemal Korkut, arama noktasnda üstü çplak bir ekilde sa eliyle bça gösüne dayam ekilde görünüyor. Hemen yan banda 4 polis bulunuyor, arkasnda ise yaklak 4 metre uzakta genç bir polis silahn dorultmu bekliyor.

ARKADAN ATE AçILIYOR

Sa elinde bçak, sol elinde ise yarm litrelik su iesi bulunan Kurkut, tartt polislerin yanndan uzaklamak üzere komaya balyor ve o esnada gençle tartan polisler arasnda bulunan bir polis belindeki silah çkaryor. Daha önce arkadan silah dorultan genç bir polis ve yanndaki dier bir polis, kaçan Kemal Kurkutu dur ihtarnda bulunarak, durdurmak üzere havaya ate açyor. bu esnada bir polis amirinin de Ate etmeyin uyars yaplyor. Ancak bu uyarya ramen baka bir polis ise silahn çekerek, arkadan ate ediyor.

POLS AMRNN UYARISI

Kurunlarn vücuduna isabet ettii Kemal Kurkutun o vurulma an yüzüne yansyor ve bir süre elindeki su iesini de bçan bulunduu eline alarak sol eliyle yarasn tutup komaya devam ediyor. Yine görüntülere yansyan ekliyle, yarasn tutarak yaklak 10-15 metre daha kaçan Kurkut, Polis TOMA aracnn arkasnda yolun kenarnda kanlar içerisinde yere ylyor. Yaklak 10 dakika sonra gelen ambulansla hastaneye kaldrlan Üniversite örencisi Kemal Kurkut, doktorlarn tüm müdahalesine ramen kurtarlamayarak yaamn yitirdii açklanyor.

VAL: HER BOYUTUYLA SORUTURULUYOR

Diyarbakr Valisi Hüseyin Aksoy, katld bir program srasnda, gazetecilerin sorusu üzerine, dün meydana gelen olayla ilgili balatlan soruturmann sürdüünü belirtti. Vali Aksoy, Dünkü açklamada da belirttiimiz gibi ahs elinde bçak ve çantasnda bomba olduunu söylemi. Güvenlik güçleri de nevruz kutlamasna katlan vatandalarn güvenliini düünerek böyle bir müdahalede bulunmu. Böyle sonuçlanmasn istemezdik. Üzücü bir olay, konu her boyutuyla soruturuluyor dedi.

VALLN YAPTII AçIKLAMA

Diyarbakrda bir kiinin öldüü olayla ilgili valilik dün yapt açklamada, nevruz kutlama alanna girmeye çalan srt çantal bir kiinin, kendisini aramak isteyen güvenlik güçlerine çantamda bomba var hepinizi öldüreceim diyerek bçakl saldrda bulunduunu belirtti. Açklamada, ahs, etkinliin yaplaca yöne doru komaya balamtr. ahs, güvenlik güçlerinin tüm uyarlarna ramen elindeki bça atmam ve alana doru komaya devam etmitir. Söz konusu ahsn canl bomba olma ihtimali deerlendirildiinden ve alanda bulunan katlmclarn can güvenlii göz önünde bulundurulduundan dolay, arama noktasnda görevli güvenlik güçlerince müdahale edilmitir. Meydana gelen olay sonrasnda yaralanan ve etkinlik alanna çarlan ambulans ile hastaneye kaldrlan üpheli ahs, hastanede yaplan tüm müdahalelere ramen kurtarlamayarak hayatn kaybetmitir. Konuyla ilgili olarak Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca çok yönlü inceleme balatlmtr denilmiti.

MALATYADA TOPRAA VERLD

Kemal Korkutun cenazesi dün Malatyaya getirilerek Battalgazi ilçesinde topraa verildi. Öldürülen gencin cenazesi önce Battalgazi lçesindeki Alibaba mezarl gasilhanesine getirildi. Bu srada mezarlk görevlileri Alibaba mezarlnn ST alan olduunu o nedenle defin yaplamayacan söylemeleri üzerine bir gerginlik yaand. Gasilhanede sularn da kesildiini iddia eden öldürülen gencin yaknlar, mezarlk görevlileri ile tarttlar. Bu srada gasilhanenin suyu açlarak cenaze ykand. Öldürülen Korkutun yaknlar Alibaba mezarlnda defin yaptrmayan görevlilerin cenaze arac da vermediini söyledi. Bunun üzerine cenaze daha sonra morg önünde bulunan bir yaknlarnn minibüsüne konularak Topba Mezarlna getirildi. Cenaze burada aile yaknlarnn at ve gözyalar arasnda, Alevi dedesinin dualarnn ardndan törenle topraa verildi.

Ana Sayfaya Git