Görüş Bildir

İşte o an!

Önceki gün Nevruz kutlamaları sırasında arama noktasında polis tarafından vurulan Üniversite öğrencisi Kemal Korkut'un vurulma anının fotoğrafları ortaya çıktı.

İşte o an!

Diyarbakır Valiliği'nin "'Çantamda bomba var hepinizi öldüreceğim' diyerek elindeki bıçakla alana koştuğu için canlı bomba olma ihtimali değerlendirildiğinden müdahale edilmiştir" dediği gencin yarı çıplak vaziyette elinde bıçakla vurulduğu anın fotoğrafları ortaya çıktı. Öldürülen gencin, Adıyaman doğumlu üniversite öğrencisi Kemal Kurkut olduğu bildirildi.

KARE KARE GÖRÜNTÜLER

Opjektiflere yansıyan ve kare kare görüntüleri ortaya çıkan olayda Kemal Korkut, arama noktasında üstü çıplak bir şekilde sağ eliyle bıçağı göğsüne dayamış şekilde görünüyor. Hemen yanı başında 4 polis bulunuyor, arkasında ise yaklaşık 4 metre uzakta genç bir polis silahını doğrultmuş bekliyor.

ARKADAN ATEŞ AÇILIYOR

Sağ elinde bıçak, sol elinde ise yarım litrelik su şişesi bulunan Kurkut, tartıştığı polislerin yanından uzaklaşmak üzere koşmaya başlıyor ve o esnada gençle tartışan polisler arasında bulunan bir polis belindeki silahı çıkarıyor. Daha önce arkadan silah doğrultan genç bir polis ve yanındaki diğer bir polis, kaçan Kemal Kurkut'u 'dur' ihtarında bulunarak, durdurmak üzere havaya ateş açıyor. bu esnada bir polis amirinin de "Ateş etmeyin" uyarısı yapılıyor. Ancak bu uyarıya rağmen başka bir polis ise silahını çekerek, arkadan ateş ediyor.

POLİS AMİRİNİN UYARISI

Kurşunların vücuduna isabet ettiği Kemal Kurkut'un o vurulma anı yüzüne yansıyor ve bir süre elindeki su şişesini de bıçağın bulunduğu eline alarak sol eliyle yarasını tutup koşmaya devam ediyor. Yine görüntülere yansıyan şekliyle, yarasını tutarak yaklaşık 10-15 metre daha kaçan Kurkut, Polis TOMA aracının arkasında yolun kenarında kanlar içerisinde yere yığılıyor. Yaklaşık 10 dakika sonra gelen ambulansla hastaneye kaldırılan Üniversite öğrencisi Kemal Kurkut, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdiği açıklanıyor.

VALİ: HER BOYUTUYLA SORUŞTURULUYOR

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, katıldığı bir program sırasında, gazetecilerin sorusu üzerine, dün meydana gelen olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğünü belirtti. Vali Aksoy, "Dünkü açıklamada da belirttiğimiz gibi şahıs elinde bıçak ve çantasında bomba olduğunu söylemiş. Güvenlik güçleri de nevruz kutlamasına katılan vatandaşların güvenliğini düşünerek böyle bir müdahalede bulunmuş. Böyle sonuçlanmasını istemezdik. Üzücü bir olay, konu her boyutuyla soruşturuluyor" dedi.

VALİLİĞİN YAPTIĞI AÇIKLAMA

Diyarbakır'da bir kişinin öldüğü olayla ilgili valilik dün yaptığı açıklamada, nevruz kutlama alanına girmeye çalışan sırt çantalı bir kişinin, kendisini aramak isteyen güvenlik güçlerine "Çantamda bomba var hepinizi öldüreceğim" diyerek bıçaklı saldırıda bulunduğunu belirtti. Açıklamada, "Şahıs, etkinliğin yapılacağı yöne doğru koşmaya başlamıştır. Şahıs, güvenlik güçlerinin tüm uyarılarına rağmen elindeki bıçağı atmamış ve alana doğru koşmaya devam etmiştir. Söz konusu şahsın canlı bomba olma ihtimali değerlendirildiğinden ve alanda bulunan katılımcıların can güvenliği göz önünde bulundurulduğundan dolayı, arama noktasında görevli güvenlik güçlerince müdahale edilmiştir. Meydana gelen olay sonrasında yaralanan ve etkinlik alanına çağrılan ambulans ile hastaneye kaldırılan şüpheli şahıs, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgili olarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca çok yönlü inceleme başlatılmıştır" denilmişti.

MALATYA'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Kemal Korkut'un cenazesi dün Malatya'ya getirilerek Battalgazi ilçesinde toprağa verildi. Öldürülen gencin cenazesi önce Battalgazi İlçesindeki Alibaba mezarlığı gasilhanesine getirildi. Bu sırada mezarlık görevlileri Alibaba mezarlığının SİT alanı olduğunu o nedenle defin yapılamayacağını söylemeleri üzerine bir gerginlik yaşandı. Gasilhanede suların da kesildiğini iddia eden öldürülen gencin yakınları, mezarlık görevlileri ile tartıştılar. Bu sırada gasilhanenin suyu açılarak cenaze yıkandı. Öldürülen Korkut'un yakınları Alibaba mezarlığında defin yaptırmayan görevlilerin cenaze aracı da vermediğini söyledi. Bunun üzerine cenaze daha sonra morg önünde bulunan bir yakınlarının minibüsüne konularak Topbaş Mezarlığı'na getirildi. Cenaze burada aile yakınlarının ağıt ve gözyaşları arasında, Alevi dedesinin dualarının ardından törenle toprağa verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi